Ševaljević: Bilo je teško, za 12 godina nikada kao sada

0
13
Vasko Ševaljević
foto: EHF
Vasko Ševaljević kazao je da je za 12 godina igranja u reprezentaciji Crne Gore nije doživio nešto slično, navodeći da to ne bi poželio nijednom sportisti.

Ševaljević je rekao da obraćanjem želi da obavijesti javnost o trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi crnogorska rukometna reprezentacija.

“Kako smo se pripremali, na kakve smo probleme nailazili da bi došli do Mađarske, a i ono najtragičniije – kako smo dočekani. A bilo je teško, ali kao sada – nije. Nikad. Za svojih 12 godina u reprezentaciji prošao sam dosta toga. I dobrog i lošeg, ali ovako nešto ne bih poželio nijednom sportisti tokom karijere”, rekao je Ševaljević.

On je podsjetio da su se igrači okupili prije nove godine i odradili prvi dio priprema.

“Odigrali smo dvije pripremne utakmice sa Kuvajtom, kao dio priprema za Evropsko prvenstvo. Pozvano je dosta novih igrača kako bi stručni štab vidio na koga može da računa u budućnosti, kao i za prvenstvo koje počinje sjutra. Sve je prošlo u redu, uz neke povrede koje su se sanirale kasnije”, rekao je Ševaljević.

Prema njegovim riječima, problem su krenuli nakon novog okupljanja, 2. januara.

“Stanje u državi sa koronom je takvo da je prosto bilo nemoguće da i nas zaobiđe. Izolovali smo se koliko smo mogli, ali virus je bio među nama. Do danas, odradili smo jedan jedini pravi rukometni trening u kompletnom sastavu. Praktično svakodnevna testiranja donosila su nove pozitivne slučajeve, nove izolacije. Živimo u neizvjesnosti da li ćemo uopšte biti u prilici da nastupimo na Evropskom prvenstvu za koje smo se borili, povređivali, nervirali, propatili dosta”, rekao je Ševaljević.

Prema njegovim riječima, određeni broj rukometaša izlazi iz izolacije nakon dva negativna testa, ali reprezentacija ostaje bez selektora, oba fizioterapeuta, doktora, ali i par novih igrača.

“Rano ujutru krećemo na put za Beograd, odakle autobusom nastavljamo prema Debrecinu. Trenutno je to bio jedini način da putujemo, jer nije bilo lakšeg, već autobusom na put koji je trajao devet sati”, kazao je Ševaljević.

On je istakao da je sat pred dolazak reprezentacija informisana da jedino Crna Gora od sve četiri ekipe mora u drugi hotel, udaljen pola sata od Debrecina, gdje se nalazi dvorana i gdje se obavljaju testiranja, obavezna slikanja uz sve COVID protokole.

“Hotel potpuno nespreman za naš dolazak. Jutros, dan pred otvaranje Evropskog prvenstva, još tri pozitivna slučaja, među njima i ja. Opet pozitivan. Nakon pozitivnog testa, preležane infekcije srećom bez jačih simptoma, nakon dva negativna testa i odrađenih medicinskih pregleda ispunjavam uslove da mogu da putujem sa ekipom i nastupim. Međutim, na novom testiranju na licu mjesta opet sam pozitivan i zaključan u sobi”, kazao je Ševaljević.

On je naglasio da je kompletna dokumentacija je priložena, situacija objašnjena do detalja organizatoru.

“Odgovor nemamo, niti izgleda da ćemo ga dobiti. Samo informacija da ne možemo da nastupimo protiv Danske. Ne dozvoljavaju mi da ponovim test jer mora biti greška zbog njihovih kovid pravila, jer je prerano za novo testiranje. Organizatori kažu prerano za novo testiranje, a ostatak ekipe su opet testirali i opet strijepimo da nas ne bude još. A vrlo je moguće. Umjesto novog testa, dobijam obezbjeđenje ispred vrata da ne slučajno ne bih napustio sobu”, rekao je Ševaljević.

On je istakao da navodi sebe kao primjer, ali da je ista stvar je i sa još igrača.

“Očigledno ovo što se desilo meni, može da se desi svakom ko nam se naknadno priključi. Organizatora apsolutno ne interesujemo. Ne trude se da nam daju odgovor, jer ga možda i nemaju! Nespremni su potpuno za ovakve ishode. Nalazimo se na Evropskom prvenstvu gdje bi sve trebalo da bude savršeno organizovano i gdje bi trebalo da razmišljamo samo o rukometu i pripremi za utakmicu. Pokušavamo da ostanemo pribrani i pozitivni”, rekao je iskusni bek.

Ševaljević je ponovio da nikada nije sebe stavljao ispred ekipe, jer je to reprezentacija i to niko ne smije da radi.

“Samo želim da pomognem momcima na terenu i pored njega, kao igrač i kapiten ovih momaka. Ali mi ne dozvoljavaju. Izrevoltiran jesam jer je sramna organizacija jednog ovakvog takmičenja i odnos prema jednom od učesnika”, rekao je Ševaljević.

Poenta njegovog izlaganja je, kako je kazao, da upozna javnost sa realnom situacijom u kojoj se nalaze i nepravdom koju trpe.

“Nije traženje alibija zbog mogućeg poraza, već želja da ljudi koji vole reprezentaciju i našu Crnu Goru, na naše momke sjutra gledaju kao na prave borce i patriote koji vole svoju državu i bore se za njene boje i koji će u ovom trenutku dati svoj maksimum protiv najboljih na svijetu”, kazao je Ševaljević.

On je naglasio da kakav god bio rezultat protiv Danske, Sjeverne Makedonije ili Slovenije da su oni za njega najbolji.

“A siguran sam da će učiniti sve koliko mogu u ovom trenutku da vas učine ponosnima što su vam sinovi, braća, muževi, momci, rođaci, prijatelji… što su pravi Crnogorci”, zaključio je Ševaljević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име