Simić: Nema ko je došao u Crnu Goru, a da nije dobio ,,batine“

11
143

Nakon što je Evropska rukometna federacija prevashodno pomjerila fajnal-for Lige šampiona za 28/29 decembar, pa otkazala baraž za Svjetsko prvenstvo, uslijedile su nove odluke.

EHF je odlučila da na planetarni šampionat u Egipat ide 14 najbolje plasiranih sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

Iz te grupe “ispala” je naša reprezentacija i šokirala sve članove.

Ni na kraj pameti nikome nije bilo da će ovo da se desi. I te kako sam razočaran, mislim da uopšte nije korektno i da je bilo prostora da se odigraju utakmice jer nijesu u pitanju kvalifikacije, već dva meča baraža. Da li je moglo da se odigra u oktobru, pa da se pomjere mečevi koji su zakazani za taj termin… Neko rješenje je sigurno moglo da se nađe. Ne znam kakve su to igre u pitanju, biranje lakšeg puta ljudima kojima to odgovara, ali svi su ogorčeni, čuo sam se i sa igračima drugih reprezentacija! – kaže za Arenu golman ,,lavova“ Nebojša Simić.

Taman kad je našim reprezentativcima sve krenulo uzbrdo, donešena je odluka zbog koje će morati da čekaju dvije godine za sledeće takmičenje – EURO 2020.

Ovo je veliki šamar. Rukomet je taman našao svoje mjesto kod nas, ljudi nas gledaju, vole, podržavaju, lijepo nam je krenulo, sve se nekako posložilo, osjećali smo se moćno. Nikad u reprezentaciji nije bila ovakva atmosfera, kao i ambijent oko nas. Tokom cijele godine se čujemo i dopisujemo. Bilo je toliko euforije oko baraža, selektor Roganović je maksimalno skenirao Čehe i poslije svega toga – katastrofa. Boriću se sa kolegama i Savezom da se sve pogođene reprezentacije ujedine i da nešto možda promijene. Nadam se da ćemo se žaliti, nijesam spreman da bez riječi prihvatim ovu odluku! – kaže Simić.

Ovo što su uradili nije nikakav način, pogotovo kad su pomjerili fajnal-for Lige šampiona za decembar, kada će biti druga sezona i drugačije ekipe od sadašnjih koje su izborile plasman u završnicu. Najbolje onda da Španija igra protiv prvaka Azije i da završimo sve. Odluku su donijeli bez ikakvih pregovora, samo su rekli: ,,Dobar dan, nećeš imati šansu da igraš na Svjetskom prvenstvu“ – dodaje Simić.

Lavovi su ogorčeni na EHF. Računaju sigurno da su ,,veće“ reprezentacije favoriti u dvomeču i da treba da prođu. Na to, Simić dodaje:

Više im se isplati da TV prenose prati 10 miliona Čeha, nego 630 hiljada Crnogoraca. Tako oni gledaju na to, ali ja gledam sa sportske strane, želim da se borim, da pobijedim favorita, kao što smo radili kod kuće sa Danskom, Njemačkom, Švedskom, Islandom… Nema ko je došao u Crnu Goru, a da nije dobio ,,batine“, i sad treba Češka ovako da nas prođe jer su na papiru bolji. Strašno, sramota!

11 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име