SP u boksu 2021. godine stiže u Beograd!

9
145

Svjetsko amatersko prvenstvo u boksu pod ingerencijom Međunarodnog bokserskog saveza (AIBA) trebalo je biti održano u Nju Delhiju, glavnom gradu Indije 2021. godine. Ali su iz AIBA saopštili da će se prvenstvo održati u Beogradu.
Tačan termin 21. SP u boksu još uvijek nije poznat, a mjesto održavanja će najvjerovatnije biti beogradska Štark Arena.

Ugovor između AIBA i indijskih organizatora koji je potpisan 2017. godine o organizaciji SP raskinut je, jer Indijci nisu uplatili odgovarajući novčani iznos. Indija će zbog otkazivanja domaćinstva morati da plati kaznu u iznosu od 500 hiljada američkih dolara.

Na mjesto novog predsjednika AIBA došao je Mohamed Mustahsane, koji je izjavio da će se SP u Beogradu održati u terminu u kojem je trebalo da se održi u Nju Delhiju.

„Srbija ima sve što je potrebno za organizaciju sjajnog takmičenja za sportiste, trenere, sudije i, naravno, ljubitelje boksa”, izjavio je Mustahsane a potom je dodao:„To je veliki napredak prema novom sistemu takmičenja i finansijskoj stabilnosti naše organizacije, koja će sve manje i manje biti zavisna o novcu koji dolazi od Međunarodnog olimpijskog komiteta.”

„Biti domaćin Svjetskog prvenstva u boksu velika je čast i sa zadovoljstvom smo prihvatili ponudu Svjetske bokserske federacije da zamijenimo Nju Delhi“, rekao je Nenad Borovčanin, prvi čovjek bokserske federacije Srbije.

Borovčanin se nada da će ovaj šampionat biti organizovan na sjajan način i da će svi jednako uživati u njemu, kako takmičari tako i gledaoci.

„Samo učešće i šansa da se osvoji medalja na najvećem planetarnom takmičenje, vjerujem da je san svih naših takmičara. Želim još jednom da izrazim zahvalnost AIBA, koja nam je pružila jednu ovakvu šansu”, dodao je Borovčanin.

9 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име