Stipe Bekavac je izjavio : KSW je preozbiljna organizacija da to ne bi zahtijevalo i više od onoga što sam ja dao…”

Nakon što je u subotu na KSW 55 eventu izgubio od Przemyslawa Mysiale, Stipe Bekavac se oglasio putem Instagrama.

37-godišnji veteran mma-a u ludom meču nije uspio pobijediti bivšeg KSW-ovog izazivača za titulu i poražen je tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Stipe Bekavac je priznao da mu zbog borbe sa povredama koja traje dugi niz godina “fali osjećaja za borbu” i dodao da je KSW previše ozbiljna organizacija da bi mogao lako doći do velikih pobjeda naročito protiv protivnika nalik njegovom na nastupu u Lodzu.

Zahvalio bih se svima na podršci. Stvarno je bila ogromna sa svih strana. Što iz zemlje, što okolo. Stvarno sam iznenađen. Hvala svima. S druge strane, KSW je preozbiljna organizacija, preozbiljne su borbe da to ne bi zahtijevalo i više od onoga što sam ja dao. Ipak su mene predugo pratile povrede i fali mi tog osjećaja u borbi. Spreman sam bio, osjećao sam se dobro. Jednostavno u toj izvedbi nije bilo nekog prostora da pokažem ono što sam prije pokazivao u borbama i da vežem te udarce. Nego jednostavno, krenem pa stanem… I tu sam dobijao nazad. Tako sam i pred kraj prve runde dobio nekakvu šljucu u glavu. Jedva sam se oporavio. I u drugoj sam dobio previše udaraca na podu. Jednostavno se nisam mogao vratiti. Fizički sam bio dobro, ali se nisam mogao vratiti u borbu, u pokret… Uglavnom, tako je kako je. Fali mi tog sportskog zdravlja da bih mogao napredovati, odnosno ostati na nivou gdje sam prije bio, a ovo je prezahtjevna organizacija da bih mogao očekivati lagane prolaze ili neke velike pobjede protiv ovakvih protivnika. Glavu gore, probat ću podignuti ja jednu stepenicu ako dobijem priliku za još jedan meč, treći po redu. Pa što bude. Daću sve od sebe”, rekao je Stipe Bekavac u videu koji je objavio na svom Instagram profilu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име