Surovo djetinjstvo ostavilo veliku traumu u životu Gvozdenog Majka

1
57

Da je put do vrha jako trnovit i sa ožiljcima, svjedoči nam priča legendarnog prvaka u teškoj kategoriji, Majka Tajsona

Kao dječak bio je izložen silovanju i negira da je to uticalo na njegov život. 

Ništa nije uticalo na njegovu karijeru, pa ni trauma iz djetinjstva. U ringu je rušio, unosio strah i bio trepet svojim protivnicima. 

Kao dječak pretripio je silovanje i za ESPN rekao: “Bio sam dječak. On je bio stariji čovek. Tukao me i seksualno zlostavljao. Nikad ga nakon toga nisam video. Naučio sam da to ne znači da si manje muškarac jer se to dogodilo” i dodao “Nikada nikome to nisam rekao. Nije mi nelagodno nego to je samo nešto što se dogodilo. Nije imalo veliki uticaj na moj život. Prebrodio sam to tokom borilačkih dana.” 

Nije mu samo ovo promijenilo život i ostavilo veliku traumu. Otac ga je ostavio kada je bio osnovac i ostavio njegovu majku da se sama bori za troje djece. 

Sa 16 godina je ostao bez majke, a potom i bez sestre. 

“Nikad nisam video majku srećnu zbog mene, zbog stvari koje radim. Znala me jedino kao divlje dijete koje trči po ulicama i dolazi kući s novom odjećom za koju je znala da je nisam kupio. Nikada nisam imao priliku da pričam s njom i da je upoznam. To ju je slomilo lično i emotivo” – iskren je bio Tajson, koji je sa 13 godina već bio uhapšen čak 38 puta zbog sitnog kriminala.

Sve ovo nije salomilo i obeshrabrilo “gvozdenog” na njegovom putu do vrha. 

Nedavno se vratio treninzima i priprema se za treći okršaj sa Holifildom. 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име