svjetsko
Svjetsko prvenstvo u snukeru, trebalo je biti održano u aprilu i maju,ali je dobilo novi termin i počeće 31. jula u pozorištu „Krusabl“ u Šefildu.
Svetski snuker tur objavio je da će slušati procjenu zvaničnika prije nego što donese odluku o tome koliki će broj gledalaca moći da prisustvuje šampionatu koji će sada trajati 17 dana.
Mjesto održavanja šampionata ima kapacitet od 1.000 mjesta, a ako ne bude moguće da se sva mjesta popune,razmisliće se i o drugim opcijama. Prisustvo manjeg broja gledalaca, igranje pred praznim tribinama ili odlaganje prvenstva opet.

„Presrećni smo što možemo da potvrdimo novi termin za ovaj ogroman globalni sportski događaj koji putem televizijskih prenosa prati 500 miliona ljudi. Svijet prolazi kroz izuzetno izazovan period, ali sportski događaji mogu da budu velika ispiracija za javnost i mogu da podignu moral. Važno je da naših 128 igrača znaju da radimo sve što možemo da bi se sezona nastavila što prije je moguće čim bude bezbijedno“, rekao je Bari Hern,prvi čovek Svetskog snuker tura.

Na Svjetskom prvenstvu zaigraće 16 najboljih igrača na svijetu koji automatski dobijaju svoje mjesto na prvenstvu, pridružiće im se i 16 igrača iz kvalifikacija, za koje se trenutno ne zna kada će biti odigrane. A branioc titule svjetskog šampiona je Džad Tramp, koji je prošle godine u finalu savladao Džona Higinsa.

25 KOMENTARI

  1. Pa i treba da se nastavi , makar oni mogu bezbjedno da nastave sa takmicenjima.. mozda smanje broj publike ili na kraju krajeva igraju bez nje.. i onako se ovaj sport prati vise preko tv ekrana.. a sami igraci mogu drzagi socijalnu distancu i tokom meca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име