Tekbol savez Crne Gore organizuje prvi turnir!

Tekbol je relativno novi sport, nastao 2014. godine i predstavlja kombinaciju stonog tenisa i fudbala.

Nakon promocije novog sporta u Baru, u saradnji sa Andrijom Delibašićem, i na Ski centru 1600 u Kolašinu, u subotu, 5. marta u filmskom studiju Dragutinović u Podgorici, Tekbol savez Crne Gore organizuje prvi turnir.

Riječ je o sve popularnijem sportu, a Svjetska tekbol federacija (FITEQ) već ima 123 članice, među kojima je i naša država.

Po riječima predsjednika Tekbol saveza Crne Gore Milorada Šutulovića, za kratko vrijeme formirana je reprezentativna baza igrača, a interesovanje samo raste.

Na prvom turniru će igrači ovog sporta, poznati i kao tekeri, nastupiti u dvije kategorije – singl i dubl. Pored novčanih nagrada za najbolje plasirane takmičare, pobjednici turnira u dubl kategoriji predstavljaće Crnu Goru na prestižnom turniru Svjetske serije u Parizu.

– Organizaciji turnira se pristupilo po ugledu na najveće svjetske tekbol manifestacije, jer želimo da postavimo visok standard u razvoju ovog sporta, kao i maksimalno iskoristimo njegov ogromni sportski i marketinški potencijal – kazao je Šutulović.

Postavi odgovor