Crne
Triatlon
Na 34. kongresu Svjetske triatlon federacije, Triatlon savez Crne Gore postao je punopravni član ove organizacije, sa 73 od 74 glasa, saopšteno je iz Saveza.

Osnivačka skupština Triatlon saveza Crne Gore održana je 16. septembra 2021.godine na Cetinju, kada su usvojeni osnovni dokumenti i izabrano rukovodstvo.

Već 14. oktobra 2021. godine Savez je dobio rješenje o upisu u registar Uprave za sport i mlade, a svega 10 dana kasnije, 24. oktobra 2021. godine postao član Svjetske triatlon federacije.

“Ovako brz prijem u Svjetski triatlon federaciju predstavlja veliki uspjeh Triatlon saveza, a za sve nas koji kroz ovaj sport stalno pomjeramo granice ostvarenje jednog sna i snažan podsticaj da to nastavimo, ali sada i kroz evropska i međunarodna takmičenjima da na pravi način predstavljamo Crnu Goru. Takođe, ovo nam otvara ogromne mogućnosti u edukaciji trenera, delegata i sudija po međunarodnim standardima, a nadamo se u brzoj perspektivi i učešću naših sudija i delegata na takmičenjima”, izjavio je Vedran Roćenović, predsjednik Triatlon saveza.

Triatlon savez Crne Gore iskazao je zahvalnost nadležnima institucijama u Crnoj Gori, Upravi za sport i Crnogorskom olimpijskom komitetu (COK), za podršku u naporima Saveza da kompletira potrebnu dokumentaciju za prijem u ovu međunarodnu organizaciju.

“Triatlon kao sport je prisutan u Crnoj Gori već deceniju, sa tendencijom dinamičkog rasta, a klubovi su samo u posljednja dva mjeseca organizovali niz uspješnih takmičenja u Perastu, Kotoru, Budvi i na Žabljaku, dok crnogorski takmičari bilježe već zapažene individualne rezultate na različitim takmičenjima”, zaključuju u saopštenju Saveza..

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име