budvi
Radničke igre u Budvi / sportforallserbia

Sigurno najmasovnija sportska manifestacija u regionu upravo je završena u Budvi. Red sporta, pa red druženja na Radničkim igrama 2021.

Ove godine u Budvi je bilo 1.400 učesnika iz Crne Gore, Srbije, Slovačke, Makedonije i Mađarske.

Sedam dana na plaži Crnogorskog primorja graja se čula od ujutru do uveče. Red sporta, pa red druženja. Na kraju svečana večera uz pozdrav: “Dogodine u još većem broju na istom mjestu”.

Takmičili su se djevojke i momci u 34 discipline, bilo je oko 60 ekipa, a generalni pobjednik je GSP Beograd sa svega 20 poena više od Beogradskih elektrana. Trećeplasirani tim je JKP Parking servis Beograd.

Alfa i omega ovog spektakla je Aleksandar Radojević, predsjednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije.

– Srce mi je puno kad vas vidim da se ovako lijepo družite i takmičite na sigurno najbrojnijoj sportskoj smotri organizovanoj u regionu ove godine u ovim teškim uslovima. Čestitam svim učesnicima, pobjednicima, ali i onim komunalcima koji su radili sve vrijeme dok se dio njihovih kolega takmičio na Radničkim igrama u ime svog preduzeća – rekao je Radojević, koji je na svečanoj večeri pozdravio prisutne i uručio pehare i diplome najboljima.

Nije posao bio lak ni Nenadu Nešiću, predsjedniku Takmičarske komisije. Trebalo je uklopiti sve termine, spremiti nagrade za najbolje, ali i smirivati tenzije na samom terenu.

– Svi mi pričamo kako je bitno učestvovati, što i jeste, ali kako se približavamo finalu – tenzije su veće. Ipak, na kraju se svi izgrlimo, bez obzira ko je pobijedio, i to je ono što drži ovu manifestaciju na visokom nivou gotovo tri decenije – rekao nam je Nešić nakon manifestacije u Budvi.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име