U FOKUSU: Lovćenova evropska avantura završena u decembru, utisci pomiješani

Nastup u EHF Evropskoj ligi rukometaši Lovćena završili su sa svih šest poraza.

Na prvi pogled, rezultat koji može izazvati veliko nezadovljstvo u taboru cetinjskog tima. No, kada se pogledaju protivnici – Flensburg, Elverum i Kadeten, jasno je da crnogorsko šampion nije imao prevelikih šansi da izbjegne “nulu”.

Tim Pera Miloševića tako već početkom decembra može na zimsku pauzu, pošto se crnogorski šampionat nastavlja tek krajem februara naredne godine.

EHF Evropska liga
Foto: Flensburg

FLENSBURG DRUGA DIMENZIJA

Već nakon žrijeba koji je u julu održan u Beču jasno je bilo da je Flensburg prvi favorit grupe E.

Njemači tim to je i opravdao, završio je grupnu fazu sa pet pobjeda i jednim porazom (Kadeten), a dvomeč sa njemačkim gigantom skandinavskog šmeka bio je velika škola za rukometaše cetinjskog kluba.

Lovćen je oba meča od Flensburga ubjedljivo izgubio. U Podgorici je bilo 35:19, dok su Njemci na svom parketu bili ubjedljiviji – 42:19.

Cetinjani su samo u prvom poluvremenu meča u Podgorici pružili dobar otpor nekadašnjem šampionu Evrope, sve ostalo bilo je pravo rukometno predavanje od strane Džima Godfridsona i ekipe.

EHF Evropska liga

LOVĆEN POKAZAO DA MOŽE DA ODIGRA NA EVROPSKOM NIVOU

Rukometaši Lovćena, ipak su, u pojedinim mečevima pokazali da mogu da odigraju na evropskom nivou.

Naročito se to moglo vidjeti u duelu protiv daleko skuplje i kvalitetnije ekipe norveškog Elveruma koja je uz obilatu pomoć sudija uspjela da iščupa pobjedu u podgoričkoj “Bemax areni”.

Bio je Lovćen blizu povoljnom rezultatu i u meču sa Kadetenom, na istom mjestu, ali je duža klupa švajcarskog šampiona prelomila meč u samom finišu.

Za Cetinjane nastup u EHF Evropskoj ligi nije imao rezultatski imperativ. Na početku svog trećeg mandara na klupi Loćena Pero Milošević je istakao da će u prvoj godini projekta cilj biti podizanje kluba na svim nivoima, a podatak da je na širem spisku selektora Vlada Šole sedam rukometaša našeg šampiona dovoljno govori da posao ide u pravom smjeru.

EHF Evropska liga

SUKOB MILOŠEVIĆA I BOROZANA POKVARIO UTISAK

Gorak ukus na prvi nastup u EHF Evropskoj ligi više je ostavio sukob Pera Miloševića i Vuka Borozana, na startu meča protiv Flensburga u Njemačkoj.

Na 3:0 za njemački tim Milošević je zvao tajm aut gdje je i nastala sveđa, ali i gdje su pale teške rječi na relaciji njega i Borozana, pa se bek cetinjskog tima više nije vraćao u igru.

Milošević je nakon meča istakao da zna sa kim će razgovarati o Borozanu, dok je dan nakon gostovanja u “Flens Areni” istakao da reakcija snažnog beka nije primjerena, te da mora poštovati trenera i klub čiji dres nosi.

Ta situacija, bez sumnje je poremetila situaciju u redovima crnogorskog šampiona.

Srećom po Lovćen, slijedi pauza i dosta vremena da se te stvari isprave…

6 Komentara

  Da su se fokusirali na igru i kvalitet iste, koliko na drame unutar kluba, bilo bi bolje. Sigurno.

  Odgovori

  Utisci sve samo ne pozitivni. Barem ako mene pitate.

  Odgovori

  Bilo je lijepo ali je kratko trajalo.

  Odgovori

  Velika šteta, a dobra su ekipa.

  Odgovori

  Sto ce sada? Nisu imali srece sa protivnicima.

  Odgovori

  Sta ce dalje

  Odgovori

Postavi odgovor