Ado Gargovic
Izvor: VSCG

Crnogorski plivač Ado Gargović, oborio je rekord star 33 godine!

Mladi Ado Gargović se trenutno nalazi u Kazanju gdje učestvuje na Otvorenom prvenstvu Rusije. Gargović je tu u sklopu FINA (Svjetska plivačka federacija) kampa. Na ovom takmičenju prisutno je više od 700 takmičara iz Rusije, dok se u FINA kampu nalaze plivači iz 13 zemalja svijeta.

Za dva dana takmičenja, Ado je ostvario fantastične rezultate! Budvanin je na kraulu od 400m postavio vrijeme 04;11,11. Ovaj rezultat je za 8 sekundi bolji od prethodnog rekorda koji je držao Danijel Kljakovic (04,19,17).

Crnogorski plivač je takođe oborio svoj lični rekord! U Penzi je Gargović u trci na 200m kraulu imao vrijeme 01,57,69, to je bilo prije tri sedmice. Sada je ovaj mladić postavio vrijeme 01;56,34. Danas je dan pauze, a u naredna tri dana očekuju ga nastupi u disciplinama 100 kraul, 200 mješovito i 50 kraul. 

“Nakon završenog drugog dana takmičenja više sam nego zadovoljan sa isplivanim vremenima i oborenim rekordima. Tokom tri mjeseca provedenih u Rusiji, konstantno sam davao svoj maksimum na treninzima i kao rezultat toga nastali su novi državni rekordi za koje ću, u narednom periodu, da se potrudim da budu još bolji.” rekao je Ado Gargović a potom dodao:

“Stvarno radim u vrhunskim uslovima i želim najprije da se zahvalim Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore koji je u kontaktu sa FINA mi omogućio da prisustvujem jednom ovakvom kampu, a onda i samim ljudima i trenerima koji su uključeni iz FINA što su mi ukazali povjerenje i vidjeli u meni nekog ko može napornim radom i treninzima da postigne još bolje rezultate.”

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име