VATERPOLO: Mlade “ajkule” ubjedljive protiv Turske, sa Grčkom za finale Evropskog prvenstva

0
14
ajkule
VPSCG
„Ajkule“ su ubjedljivo u četvrtfinalu savladale Tursku 17:3 (4:1, 2:1, 5:1, 6:0) upisale i četvrtu pobjedu u nizu, pa će se sjutra (subota) od 20 i 30 u borbi za finale sastati sa Grčkom, koja je neočekivano bila izuzetno dominantna u duelu sa Španijom, čak 15:6.

Nakon uzbudljivih i iscrpljujućih utakmica u grupnoj fazi, protiv Mađarske, Italije i Španije, mladi crnogorski igrači su imali dva dana odmora i treninga, a željni igre dočekali četvrtfinalni okršaj u kome poveli sa 4:0 u prvoj četvrtini i nagovijestili da rezultatske neizvjesnosti neće biti.

Turska je, međutim, uspjela da uhvati ritam i smanji na 4:2, ali to je bio samo privid neizvjesnosti…

Serijom 5:0, naš tim je došao do 9:2 sredinom treće četvrtine i bilo je jasno da je samo pitanje sa koliko će golova razlike slaviti na kraju.

Luka Todorović postigao je čak šest golova, po dva su upisali Luka Savić, Tomo Vičević i Stefan Kruta, po jedan Petar Brnović, Stefan Vraneš, Danilo Roganović, Dario Domazetović, Andrej Durutović.

U drugom polufinalu od 19 sati sastaju se Mađarska i Srbija.

Mađarska, koja je u grupi doživjela tri poraza, do završnice za medalju je došla pobjedom nad Hrvatskom 8:7, dok je Srbija savladala Italiju 8:3.