"Ajkule"

“Ajkule” su počele pripreme za Olimpijske igre koje će se održati u Tokiju od 23. jula do 8. avgusta.

Reprezentacija Crne Gore je tri puta uzastopno bila četvrta na Olimpijskim igrama. Da li će Ajkule moći ovoga puta da uzmu zlato?

“Počeli smo danas zvanično pripreme za ljeto koje je ispred nas. Sve je precizirano do samog odlaska za Tokio na Olimpijske igre. Ove sedmice krećemo sa jednim manjim brojem igrača iz domaćih klubova, koji su ranije završili sa klupskim obavezama. Krajem ove sedmice i početkom sljedeće će se priključiti ostali igrači iz domaćih klubova koji su bili učesnici finalne serije, kao i dio igrača iz inostranstva koji su završili obaveze u svojim klubovima. Nadam se da ćemo sprovesti kompletan rad i program i da ćemo imati uspješno ljeto”, poručio je selektor Vladimir Gojković.

Reprezentacija će zajedničke pripreme odraditi sa selekcijom SAD od 24. maja do 5. juna, kao i sa Francuskom od 7. do 12. juna, a treniraće u Herceg Novom i na Škveru.

“Ajkule” će od 19. do 23. juna trenirati sa selekcijom Italije u Rimu, a 24. juna putuju za Tbuilisi gdje će učestvovati na Finalnom turniru Svjetske lige od 26. juna do 1. jula. Naša reprezentacija treniraće na bazenima u Nikšiću i Podgorici, po dolasku u Crnu Goru, do puta za Japan.

Nakon finalnog turnira Lige šampiona koji se igra u Beogradu od 3. do 5. juna, igrači će se postepeno priključivati pripremama za Olimpijske igre.

Na spisku Vladimira Gojković su ajkule: Dušan Matković, Vlado Popadić, Dušan Banićević, Petar Tešanović, Aleksa Ukropina, Savo Ćetković, Aljoša Mačić, Luka Murišić, Uroš Vučurović, Alen Isljamović, Vasilije Radović, Marko Mršić, Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Miroslav Perković i Slaven Kandić.

Igrači na širem spisku koji će participirati određeni period priprema, u odnosu na potrebe treninga su:Danilo Radović, Đorđije Stanojević, Andrija Korać, Vasilije Marinković, Jovan Vujović, Nikola Ivanović i Ilija Radović, Nenad Dragović, Darko Đurović, Martin Gardašević.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име