Brguljan i Vašaš porazili Hanoved

2
14

Draško Brguljan, bivši kapiten “ajkula“, vratio se u Vašaš – klub sa kojim je 2012. bio šampion Mađarske.

U doba korone, glavni sponzor OSC-a “A-Hid” napustio je ekipu i preuzeo upravo Vašaš, a sa novim sponzorom stigla su i pojačanja uz našeg kapitena još Branislav Mitrović, Bence Batori, Sava Ranđelović. 

Vašaš će biti jači nego ranijih godina, ali…

“Tim je dosta promijenjen u odnosu na posljednjih par godina. Od 14 igrača, njih osam su mlađi od 22 godine. Tako da se radi o jako mladoj ekipi koja je željna dokazivanja, a to mi je i bio jedan od motiva da dođem”, objasnio je Brguljan.

Draško i Vašaš takmičenje u Kupu počeli su juče na turniru u Tatabanji, gdje mu je rival bio Honved. 

“Prevashodni cilj je da klub postane stabilan, da se iz godine u godinu jača i za par godina da napadne titulu u Mađarskoj, kao i da bude redovan učesnik Lige šampiona”, objasnio je Brguljan.

“Što se ove godine tiče, cilj je da budemo u prvih pet ekipa kako bismo sljedeće godine igrali neko od evropskih takmičenja.”

Draškov prethodni klub, OSC raspao se u trenutku kada je bio na čelu mađarskog šampionata i u svojoj grupi Lige šampiona. Njegovi problemi “obradovali” su samo navijače aktuelnog šampiona Evrope.

“Da, najviše je ‘raspadom’ OSC-a profitirao Ferencvaroš, jer realno samo je onako jak OSC mogao da mu parira i to se vidjelo u međusobnim duelima. Tako da je FTC najbolja ekipa ove godine i bilo bi čudo da ne osvoje duplu krunu u Mađarskoj”, nema dilemu novi “broj 2” Vašaša.

“Solnok i OSC su takođe kvalitetni, imaju puno iskustva i kvalitetnih igrača. A od ostalih ekipa, tu su BVSC, Honved, Senteš, Eger i Miškolc… Svi oni imaju određeni kvalitet i biće jako teško igrati sa njima. Ovo je u posljednjih 7-8 godina možda i najravnopravnije prvenstvo, jer osim Ferencvaroša dosta ekipa je približnog kvaliteta”, zaključio je Brgujan.

Prvi meč na turniru u Tatabanji bio je juče između Draškovog Vašaša i Honveda. Vašaš je porazio Honved rezultatom 9:6.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име