AVERKA ZA MERIDIAN SPORT: Drago mi je što se kući ipak ne vraćamo praznih ruku!

Crnogorski vaterpolista Kanstantsin Averka je u intervjuu za Meridian Sport govorio o učešću na Svjetskom prvenstvu u Dohi, koje se za njih završava utakmicom protiv Mađarske, ali i povredi koju je zadobio u duelu protiv Španije.

“Ajkule” su plasmanom u četvrtfinale Svjetskog prvenstva obezbijedile vizu za Olimpijske igre u Parizu.

“Reprezentacija svakom takmičenju pristupa maksimalno ozbiljno. Olimpijski ciklus ove godine bio je izuzetno naporan. Najbliži medalji bili smo definitivno u Fukuoki. Drago mi je što se kući ne vraćamo praznih ruku, već sa Olimpijskom vizom”, rekao je Averka.

Prvi poraz crnogorska reprezentacija doživjela je od reprezentacije Srbije, i to sa ubjedljivih 14:6 u grupnoj fazi u kojoj su savladale SAD i Japan, pa Rumuniju, da bi ih onda iz borbe za medalju izbacila Španija.

“Pa uvijek imamo poseban odnos prema balkanskom protivniku. Nažalost, u utakmici protiv Srbije nismo uradili ono što smo se dogovorili. Ovo je sport, bez obzira na sve moramo da ustanemo i nastavimo dalje zajedno.”

“Reprezentacija Španije ima nevjerovatan rezulatat posljednjih godina i favoriti su u gotovo svakom takmičenju. Za takav susret prolazimo mnogo priprema koje budu užasno naporne, i onda kada izgubimo uvijek postavljamo pitanje zašto nam se to ponovo desilo. Nismo dali sve od sebe u tom trenutku. Svaki poraz je težak, a pogotovo kada se borite za medalju”, objasnio je Kanstantsin Averka.

AJKULE
Foto: VPSCG/ Marcel ter Bals/MTB-Photo

Koliko su svi naši reprezentativci dali sve od sebe, posebno protiv Španije, govori i rezultat 15:12 u tom meču, ali i povreda upravo Kanstantsina Averke.

“Povreda se desila u prvim minutima meča, prije prvog udarca na gol. U nastavku me je sve više boljelo, ali sam znao da moram da igram i da moramo da pobijedimo. Povreda se desila u kontaktu sa protivnikom, pa je onda bio blok pa šut. Pukla mi je tetiva, ali nisam mario za to”, rekao je Averka.

AJKULE
Foto: VPSCG/ Marcel ter Bals/MTB-Photo

Oporavak će trajati minimum šest nedelja, ali kako kaže, želi da uradi sve što može individualno kako bi se što bolje oporavio.

“U bazenu mogu da radim apsolutno sve, osim da imam kontakt sa loptom. Najvažnije je da donesem pravu odliku vezanu za oporavak. Znam da će moj klub uraditi sve da se oporavim. Radim sve da se na individualnom planu oporavim, a do Olimpijskih igara kako bude biće”.

Rezultatom na Svjetskom prvenstvu, uprkos plasmanu na Olimpijske igre, nisu naročito zadovoljni…

“Ne možemo biti zadovoljni rezultatom, jer nismo napravili iskorak u odnosu na ranije. Mi uvijek želimo više, ali imali smo oscilacije i moramo da odradimo dobru analizu i nastavimo sa radom u junu mjesecu”, poručio je Kanstantsin Averka za Meridian Sport.

5 Komentara

  Sreca nije bila na vasoj strani.

  Odgovori

  Dobro je i to heh

  Odgovori

  Uz veci trud mogli ste osigurati i bolje mjesto

  Odgovori

  Bar su izborili te Olimpijske igre

  Odgovori

  Moglo je to mnogo bolje, ali ajde sad kasno

  Odgovori

Postavi odgovor