Filipović
Izvor: Instagram
Legendarni kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović govorio je o učešću tri srpska kluba u eliti, i budućnosti srpskog vaterpola, kao i o narednom susretu njegovog tima sa Novim Beogradom.

Mislim da se nikada, ni u jednom drugom sportu u Srbiji, nije desilo da imamo tri predstavnika u Ligi šampiona. Zaista treba da budemo ponosni i da uživamo u ovoj takmičarskoj godini, ne samo u elitnom takmičenju, već i u domaćem prvenstvu koje je izuzetno jako. To je potvrda, ne samo trenutnog kvaliteta našeg vaterpola, već i same organizacije, odnosno Vaterpolo saveza Srbije koji je definitvno poslednjih godina dao do znanja da upravo kroz klubove želi da podigne nivo ovog sporta u zemlji. Sve ovo pozitivno što se dešava dolazi i kao neki priprodan sled okolnosti i ulaganja koje je država omogućila da bismo danas imali tri predstavnika u Ligi šampiona. – rekao je Filipović.

Filipović se ljetos preselio iz Atine u Olimpijakos.

– Meni je Grčka zaista oduvijek bila izazov, pogotovo Olimpijakos kao klub. Ne mogu da krijem želju da sam oduvijek želio da u nekom trenutku svoje karijere dođem ovdje zbog načina rada, same atmosfere koja vlada oko Olimpijakosa i naravno ciljeva kluba. Ekipa je dobra, ali imamo određene poteškoće, jer nismo kompletni, ali s obzirom da je sezona duga mislim da ćemo se prilagoditi.

Čeka ih gostovanje sa Novim Beogradom u drugom kolu Lige šampiona, u utorak od 19:45 časova.

Biće to svakako dobra utakmica. Mi ćemo dati sve od sebe u ovom trenutku, ali dolazimo oslabljeni jer zbog suspenzije Jorgos Dervisis nema pravo nastupa. Biće teško ispratiti ritam Novog Beograda na njihovom bazenu. Nadam se da će to biti praznik vaterpola, ali rezultat u ovom trenutku što se Olimpijakosa tiče je u drugom planu. Imamo zaista teško grupu u Ligi šampiona, biće veliki izazov da se plasiramo na Fajnal-ejt. – rekao je Filipović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име