MLAĐAN JANOVIĆ U ULOZI PREDSJEDNIKA – Greška je što se ulaže u strane igrače, a naš kadar pati

10
33

Proslavljeni crnogorski vaterpolista, Mlađan Janović izabran je za predsjednika Primorca iz Kotora. 

“Ulog je zaista veliki, jer sam iz Kotora i dobro znam šta znači biti predsjednik Primorca. A da li ću ovu novu ulogu kao predsjednik znati da dovedem do kraja? Mislim da hoću” – rekao je Janović. 

Funkcija predsjednika će biti nova stranica u njegovoj dosadašnjoj karijeri, ali zahvaljujući višegodišnjem iskustvu širom Evrope, u potpunosti je spreman. 

“Pokušaću dosta toga da primijenim ovdje, ali moram da istaknem da kada sam došao situacija u Primorcu nije bila na zadovoljavajućem nivou. Imaćemo dosta posla, ali imamo i dosta vremena.”

A planovi novog predsjednika nekadašnjeg šampiona Evrope biće okrenuti, prije svega, prema talentovanim mladićima iz Kotora.

“Planovi su jasni – želimo da se potpuno okrenemo našem kadru i našoj djeci. Ponikao sam ovdje, dijete sam Primorca i Kotora i dobro znam da je ovdje uvijek bilo dobrih vaterpolista i suludo bi bilo da pokušavamo nešto drugo, a ne da pružimo šansu našim talentima”, nema dilemu Janović.

Nekadašnji vaterpolista Primorca, Marseja, Savone, Pro Reka, Galatasaraja, Olimpijakosa i Breše nastavlja:

“Mislim da je ranije greška bila što se mnogo ulagalo u strane igrače, koji su na kraju svoje uspjehe, mogu da kažem, naplaćivali. A zbog toga je patio naš kadar. Pravi je trenutak da izvučemo potencijal od djece iz Kotora i od stručnog kadra za mlađe kategorije. To je prvi korak koji ću pokušati da napravim.”

Prvi potez Mlađana Janovića, čak i prije nego je zvanično izabran za predsjednika, bilo je angažovanje Sandra Sukna za novog šefa stručnog štaba. Jednom od najboljih vaterpolista u novom vijeku asistiraće Vido Lompar i Miodrag Matković.

“Mislim da Sukna kao igrača ne treba posebno predstavljati, jer je čovjek svjetski poznat. Možda će neko dovesti u pitanje njegovo trenersko znanje s obzirom na to da je veoma mlad, ali moramo da budemo iskreni i reći da drugi trener reprezentacije kakva je Hrvatska nije neko ko nema znanje”, istakao je Janović.

Poseban uticaj veliko ime kakvo je Sukno imaće na mlade igrače Primorca.

“Da, to mi je i bila želja. Da mladi igrači iz našeg prvog tima, koji su do juče Sukna gledali kao idola, sada sarađuju sa njim. Možete da zamislite šta će za njih da znači kada im se on pojavi na ivici bazena. To mi je bila prva zamisao kako bismo Primorac pomjerili sa mrtve tačke. Mislim da će sve to da ponovo probudi strast prema vaterpolu.”

Osim Mlađana, još jedno veliko ime kotorskog i crnogorskog vaterpola vraća se u Primorac – novi sportski direktor ovog kluba biće Antonio Petrović.

“Toni će biti sportski direktor i to mi je jako bitno. Tako ćemo imati dvije osobe njega kao sportskog direktora i mene kao predsjednika koji dolaze direktno iz vaterpola. Definitivno smatram da znamo posao i znamo kako da postavimo sistem u Primorcu, kojeg godinama nije bilo. Ono što je najvažnije imamo određeno znanje, želju i energiju i mislim da sa pravim ljudima neće biti problema da ostvarimo sve zacrtano”, kazao je Janović.

10 KOMENTARA

  1. Srecno Mladjane !!
    Antonio uzdignite klub dje mu je i mjesto, to zasluzujete uz pomoc drzave koju ste reprezentovali u najljepsem svijetlu sa puno sjajnih odlicja sa velikih takmicenja

    • Mozda da nam je drzava drugacija? Ne znam, koga kriviti za to (?) ili smo sami krivi sto se ne trgnemo (?).. Svakako nadam se da ce Mladjan odrzati svoje obecanje.

  2. Da se pitam uzimao bih im procenat na svaki transfer stranca u našu zemlju a isti taj procenat davao za svako zaposlenje naših igrača

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име