novljani
novljani
Novljani Vaterpolisti Jadran Carina zvanično su počeli sa pripremama za novu takmičarsku sezonu na svom bazenu Jadran na Škveru.

Na širem spisku prvog trenera Petra Radanovića nalaze se 23 igrača.

Usljed finansijskih problema uzrokovanih pandemiji koronavirusa još u junu, uprava kluba je bila primorana da redukuje budžet ekipe.

Novljani su u odnosu na predhodnu sezonu napustili: Marino Čagalj, Vladan Spai, Vlado Popadić, Filip Gardašević i Petar Mijušković, čime se trogodišnji plan razvoja ekipe porilično promijenio, a samim tim i ambicije kluba.

Za rad sa prvom vaterpolo ekipom pored prvog trenera Petra Radanovića biće zaduženi pomoćnici Lazar Vuksanović i Milan Ćirović.

Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da smo danas počeli sa radom i pripremama za novu takmičarsku sezonu. Svima nam je prijala mala pauza nakon priprema reprezentacija i svi igrači su se danas odazvali novim obavezama puni elana.

Ekipa je znatno izmjenjana u odnosu na prošlu sezonu. Nažalost, napustilo nas je pet igrača što je sigurno smanjilo naš kvalitet, ali šta je tu je. U prvu ekipu uveli smo desetak mladih igrača iz naše škole i ova sezona će biti pravi izazov za njih.

Radujemo se takmičenjima koji nas očekuju u novoj sezoni, nakon duge pauze od marta mjeseca od kada samo samo odigrali završni turnir Regionalne vaterpolo lige — rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Sudeći po posljednjim informacijama, naredne sezone neće se igrati regionalna vaterpolo liga, makar ne u dosadašnjem formatu tako da Novljani pored domaćih takmičenja Kupa i prvenstva Crne Gore očekuju utakmice u Ligi Šampiona u kojoj je Jadran zadržao status wild card tima, kao jedan od deset najboljih klubova Evrope.

5 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име