Italija je zatvorila granice za Crnu Goru, pa naš reprezentativac Stefan Vidović još uvijek nije u Ortiđi.

Sa našim timom se priprema za turnir u Šibeniku i nada se da će od 7. septembra mjere popustiti.

Njegova Ortiđa je strpljiva, svakodnevno je u kontaktu, ne požuruju ga sa povratkom, svjesni da je u treningu nacionalnog tima.

Italija je zabranila ulazak, a odluka je na snazi do 7. septembra. Moja ekipa je počela pripreme, sparingovala je sa reprezentacijom Italije i sa manjim prekidima radi duži period. Novost je da je klub angažovao Volarevića koji je branio za italijansku reprezentaciju. Biće koordinator mlađih selekcija i pomagaće u radu prvog tima, odnosno biće zadužen za golmane, što mu je posao u timu sa Kampanjom – rekao je Vidović.

Zakomplikovalo se, ali iz kluba sve rade da se vratim. Od prvog dana su korektni, što je bio jedan od razloga da ostanem. Zovu svaki dan, brinu se, stalo im je, što pokazuje kakav su klub. I po pitanju finansija su korektni, jer nikome ugovore nijesu smanjili. Takav ljudski odnos naveo me da produžim saradnju iako sam imao bolje ponude.

Naš reprezentativac se nada da neće doći do otkazivanja turnira u Šibeniku.

Sad ne znam hoće li ga biti ili neće… Sve je u vazduhu, jer bi Italija mogla da otkaže nastup zbog novih mjera. Možda odigramo prijateljsku utakmicu. Bilo bi lijepo da se održi turnir i nakon završetka priprema odem u Italiju. Ne moram da brinem oko drugih stvari, biću spreman za Kup i prvenstvo.

Zahvalan je Vaterpolo plivačkom savezu Crne Gore jer je u teškim mjesecima uspio da organizuje pripreme nacionalnih selekcija.

Nije bilo lako organizovati pripreme. Za svaku pohvalu je i to i način na koji momci rade. Bez takmičenja smo tri mjeseca, a ljudi rade po dva i po sata – dva puta na dan. Odnos prema obavezama je profesionalan, svi imamo ogroman motiv i želju. Naši ugovori nijesu veliki, ne znamo kada će sve ovo da krene, neizvjesnost nas čeka, ali vjerujem da će nam se ovakav rad vratiti kroz dobre rezultate u budućnosti.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име