Potpuno novo iskustvo za proslavljenog vaterpolistu

2
15

Damjan Danilović, aktivno se bavi vaterpolom od 9. godine i to je počeo u kotorskom Primorcu. 

Pored Primorca, igrao je još za dva jaka crnogorska kluba – Jadran Carine i Budvi. 

Nakon što je osvojio zlatnu medalju sa vaterpolo reprezentacijom Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Malagi, nije imao često priliku da se približi ili dođe do još nekog odličja. 

Profesionalnu karijeru gradio je u Marseju, Akvakjari, Ortiđi i Katanji. Višestruki je osvajač nacionalnih prvenstava i kupova. Učestvovao je na završnom turniru Evrolige sa Budvom 2011. godine.

Angažman oko mlađih kategorija PVK Budućnost je za Danilovića potpuno novo iskustvo.

“Krenuli smo u martu, međutim zbog poznatih razloga pauzirali smo dva mjeseca, nakon čega smo se ponovo aktivirali. Srećan sam što sam dobio priliku, jer sam poslije igračke karijere imao želju da se oprobam u trenerskom poslu. U Podgorici radim sa generacijom 2007. i 2008. i mlađima, uživam i vidim sebe u trenerskom pozivu. Ovo je dobra prilika da krenem u ozbiljnu priču. Budućnost okuplja mlađe kategorije, ima bazu koja je polazna tačka za veliku priču. Sa trenerom Aleksićem do sada je dosta dobrog urađeno što se tiče organizacionog dijela mlađih kategorija. Uključili su se stariji igrači, prate rad i možda neko od njih u budućnosti bude zainteresovan za ovaj poziv”, rekao je Danilović.

Iznenađen je količinom kvaliteta i pažnjom koju djeca pokazuju u radu.

“Imaju odličnu motoriku. Vole da rade, slušaju i upijaju. Treniramo sa oko 90 dječaka i siguran sam da će neki od njih, u narednom periodu, biti kandidati za neku od mlađih nacionalnih selekcija. Što je i cilj, jer je reprezentacija maksimum u igračkoj karijeri. Zato kroz klub treba da rade kako bi sa dobrim znanjem ušli u sistem. Početak je težak, ali ovo je pravi put”.

U Podgorici je do septembra, odnosno ugovor je važeći do septembra. Sa svojim kolegom Paskovićem, organizovao je ljetnji kamp u Tivtu.

“Planirali smo dvije grupe za jul, ali situacija je pomjerila termin i uticala da mnoge ekipe i djeca odustanu od rada. U januaru smo već imali popunjene kapacitete, ali su nam otkazale dvije ekipe iz Italije i Francuske, djeca iz Njemačke, Novog Zelanda… Bez obzira na sve, kamp kreće 7. avgusta i to sa našom djecom, što mi je posebno drago. Uglavnom su djeca iz naših klubova, a mi ćemo se potruditi, kao ranijih godina, da boravak u Tivtu bude zanimljiv. Djeca će biti smještena u hotelu “Pine” bićemo stalno uz njih. Kamp ćemo obogatiti raznim sadržajima. Svjesni smo da je rad kratak, ali ponekad je dan dovoljan da djeca shvate zbog čega je dobro da se bave sportom”.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име