Sekulić prezadovoljan Hanoverom

2
11

Luka Sekulić, bivši igrač Jadrana, prezadovoljan je pozicijom na kojoj je sad i nimalo ne žali za stvarima i titulama koje je možda propustio. 

Ljevoruki vaterpolo reprezentativac je u Hanoveru, gdje obavlja dvije funkcije. Igrač je i trener U16 ekipe koja se sprema, u kvalitetnom sistemu, za velike stvari.

“O Hanoveru samo pozitivno. Sve pohvale za klub i grad. Igrao sam u Italiji, Mađarskoj, Ljetnju ligu na Malti, ali ovo ovdje je nešto najjače što sam doživio. I sami grad, kompletan ambijent je prelijep”, kazao je Sekulić.

Smanjio je intezitet rada i igraće samo domaće prvenstvo. 

Kako smo već upoznati, Hanover će biti domaćin završnice Lige šampiona. 

“Napravili su zdrav i pozitivan koncept, sa dva kluba u gradu. Pored našeg, tu je i još jedan – Vajšarksi koji je više za mlade igrače i talente. Tu sam našao svoje mjesto i nakon 15, 16 profesionalnih sezona prija mi promjena. Zahvalan sam što sam dobio priliku da mladima prenesem znanje, a srećan što se dajem u nekom drugom smjeru”.

Izuzetna organizacija posla i sistem olakašva rad. I djeca su disciplinovana.

“Momak koji radi pri Savezu rekao mi je da su uslovi u našoj regiji najbolji u odnosu na ostale. Mada je ovdje sve umreženo i konstantno se na treninzima pojavljuju treneri regija i treneri same regije i treneri iz njemačkog saveza. Sve je u sistemu i procesu. Prave selekcije, sistematizaciju i čini mi se da je to ušlo u fenomen. Bukvalno sve se prati”.

Odnosom i radom, ne samo Luka, već i braća Brguljan, Aleksandar Radović i nekadašnji kapiten ,,ajkula“ Predrag Jokić, zaslužili su poštovanje.

“Da sam na početku karijere mogao da biram u kom trenutku i gdje bi zalazak bio idealan, ne bih bolje mjesto izabrao. Iz ove pespektive stigao sam u idealan klub. Osvajao sam domaće trofeje, nastupao u Ligi šampiona i bio svjedok kako klub raste. Nedavno je stigao i Macan iz Juga što je samo potvrda većih ambicija. Meni, lično, ova priča prija. Mogao bih dugo da vam pričam o pozitivnim primjerima”.

Vidi sebe u Hanoveru, međutim, naglašava da kada dođe vrijeme, vratiće se kući. 

Sve prijatne i divne emocije vežu Luku za novljanski klub. Sve što je uradio sa Jadranom i ekipama za koje je nastupao, bez problema i zadrške može da govori.

“Najveći dio karijere proveo sam u Jadranu, na koji gledam kao na vaterpolo dom. Sa izletima u Italiji, Mađarskoj i Ljetnjoj ligi na Malti i na kraju Hanover gdje se osjećam savršeno. Nijesam još uvijek podvlačio crtu, možda je bilo stvari koje sam mogao bolje da uradim, ali ne bih ništa mijenjao”.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име