Tucak
Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak ocijenio je danas da na Olimpijskim igrama nema lakog protivnika, ali da će njegova ekipa imati dovoljno vremena da se pripremi za to takmičenje.

“Na Olimpijskim igrama svako svakoga može da pobijedi. Nema lakog protivnika. Tako je uvijek bilo na Olimpijskim igrama, isto nam je bilo i u Riju. Imaćemo dovoljno vremena za pripremu”, rekao je Tucak, prenijela je Hina.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske igraće ovog ljeta u Grupi B na Olimpijskim igrama u Tokiju protiv selekcija Srbije, Crne Gore, Španije, Australije i Kazahstana.

“Ja ću nakon dan ili dva, kada mi se malo slegnu utisci, napraviti plan priprema i sparinga. Prije samih Igara plan je da odemo u Japan na zajedničke treninge sa Špancima. Sigurno ćemo imati dovoljno vremena da u Tokiju budemo pravi”, rekao je Tucak.

Hrvatska se na završni turnir u Tokiju plasirala nakon što je u nedjelju u Roterdamu pobijedila selekciju Rusije sa 25:24, nakon boljeg izvođenja peteraca.

“Evo ovako odmah na prvu, ako bih morao ocijeniti turnir, mogao bih ga ocijeniti osmicom. Mislim da smo odigrali brilijantan vaterpolo u napadu, malo više koncentracije nam je falilo u odbrani, isto kao i bolji protok lopte s igračem više”, dodao je Tucak.

Sa kvalifikacionog turnira u Roterdamu, nastup na Olimpijskim igrama obezbijedile su i selekcije Crne Gore i Grčke.

“Naravno u ovim uslovima u kojima smo igrali, ritmu svakodnevnih utakmica i specifičnog sudijskog kriterijuma, odigrali smo vrlo dobar turnir”, zaključio je Tucak.

U Grupi A na Olimpijskim igrama nastupiće selekcije Južne Afrike, Sjedinjenih Američkih Država, Mađarske, Grčke, Japana i Italije.

Hrvatska je 2012. godine u Londonu osvojila zlatnu medalju, a 2016. u Rio de Žaneiru srebrnu medalju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име