Vaterpolo
Mediabiro: Vaterpolisti u Podgorici
Nakon što su u Roterdamu dobili sve utakmice i plasirale se na Olimpijske igre u Tokiju, vaterpolo reprezentacija Crne Gore stigli su u Podgoricu.

„Ljudi ne mogu da shvate koliki je to uspjeh da jedna reprezentacija četvrti put za redom ide na Olimpijske igre. Velike zemlje ne ponavljaju to, velike sile koje imaju svu infrastrukturu i sve najbolje uslove. Mi maltene iz dva, tri grada, iz male baze radimo to. Ja sam srećan i ponosan na svu tu ekipu”, kazao je selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković.

Ajkulama motiva za napredak ne fali. U odnosu na Evropsko prvenstvo u Budimpešti, vaterpolo reprezentacija je jača za 7 novih, mladih igrača.

„Znao sam ja dobro njihove kvalitete. Oni su stvarno izuzetni igrači i momci i tu nemamo nikakve zamjere. Mnogima od njih je prvo takmičenje. Veliki je ulog. Puno smo mogli da izgubilo, ali su se stvarno pokazali fenomenalno naročito u kriznim momentima protiv Holandije i Hrvatske”, rekao je kapiten Draško Brguljan.

Miroslav Perković je kazao da je mladima data šansa da se dokažu, što su i učinili.

„Bilo je jako teško zato što je ovo sigurno jedan od najstresnijih i psihički najtežih turnira koji se igra u svijetu vaterpola. Ulog je ogroman – kvalifikacija na Olimpijadu. Olimpijada je san svakog sportiste, najveće sportsko takmičenje i naravno da je bilo stresno, ali na kraju se sve isplatilo i ispalo je najbolje moguće”, poručio je mladi vaterpolo reprezentativac.

„Mislim da je ovo zasluženo i da ovakvim pristupom i igrom samo treba da nastavimo i da će sigurno uspjesi dolaziti”, rekao je Aleksa Ukropina.

Direktor Uprave za sport Vasilije Lalošević čestitao je vaterpolistima, koji su, prema njegovom mišljenju, pokazali jednu energiju, jedinstvo, solidarnost na terenu.

„Niko nije sumnjao da će se oni kvalifikovati, ali oni su bili dominantni tamo. Pokazali su da je Vlado Gojković napravio hemiju u toj ekipi i mi iz Uprave za sport smo tu da ih podržimo”, poručio je Lalošević.

16 KOMENTARI

  1. Iskren da budem,bio sam skeptik kada je ova ekipa u pitanju… podmladjen tim,ali ovo je dokaz da je tako bas trebalo .. Bravo momci ! 👏👏💪💪

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име