RTCG
VPSCG
Umjesto da gledamo naše “Zlatne ajkule” protiv SAD, na nacionalnom Javnom servisu (RTCG), utakmicu ćemo moći da pratimo na TV MNE sport.

U Vaterpolo-plivačkom savezu Crne Gore nisu oduševljeni ovom promjenom emitera, što su i naglasili u svom reagovanju.

„Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se na četvrte uzastopne Olimpijske igre, a prvi dio priprema za to veliko takmičenje odrađuje u Herceg Novom sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država. Tim povodom, dvije selekcije odigraće večeras zvanični meč na Škveru, i to će biti dobra provjera za „ajkule“ pred odlazak na finalni turnir Svjetske lige u Gruziji”, kazali sui iz VPSCG.

Oni napominju da im je iz Javnog servisa stiglo obrazloženje da uslijed nedostatka finansija i osoblja su odustali od prenosa.

Iako je pomenuta utakmica već ušla u produkcijski plan RTCG i ista se nalazila u programskoj šemi i terminu koji je predložila RTCG, dan pred utakmicu smo informisani da do prenosa neće doći. Kako nam je saopšteno od strane nadležnih u RTCG, razlog odustajanja od prenosa je nedostatak finansijskih sredstava i osoblja”,navodi se u saopštenju VPSCG.

I pored navedenih razloga u VPSCG smatraju da su kao reprezentacija koja se četvrti put plasirala na Olimpijske igre, zaslužili veći stepen poštovanja od strane Javnog servisa.

“Uvažavajući sve navedene okolnosti, smatramo da je ovakav odnos RTCG prema najtrofejnijoj crnogorskoj reprezentaciji, koja je prva izborila pravo učešća na četvrtim uzastopnim Olimpijskim igrama, neprihvatljiv, pogotovo uz činjenicu da je shodno epidemiološkim mjerama prisustvo publike ograničeno na jako mali broj, a dolazak reprezentacije SAD-e na pripreme u Crnoj Gori, u vrijeme COVID-19, je kuriozitet.

Takođe, želimo da napomenemo da se prenosi vaterpolo utakmica odrađuju sa malim reportažnim kolima sa četiri kamere, što u suštini iziskuje najmanje finansijskih i organizacionih resursa. Nakon odustajanja javnog servisa od prenosa u interesu javnosti VPSCG je odmah angažovao privatnu firmu TV Mne sport, da u skladu sa svojim mogućnostima odradi na svom kanalu prenos uživo utakmice i time se ispuni javni interes”, kazali su iz VPSCG-a.

10 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име