VUJOVIĆ VJERUJE DA DOLAZE BOLJA VREMENA ZA RUKOMET

7
133
Cetinjanin, Veselin Vujović, koji trenutno sa svojom porodicom živi u Šapcu, izjavio je da ono što se događalo u fudbalu prije pandemije nije bilo normalno.


Proslavljeni jugoslovenski rukometaš i sadašnji trener Zagreba, kritikovao je današnji fudbal i vjeruje da bi rukomet mogao da profitira nakon pandemije koronavirusa.


“Da neko za nekoga, ma ko taj bio, plati 100, 200 ili 300 miliona eura meni je to bolesno, drsko i bezobrazno. Kada čitam o transferima u fudbalu razmišljam da se tu pere ozbiljan novac.“, rekao je crnogorski stručnjak.


“Nije mi normalno da neki prosječan fudbaler od jedne sezone osigura sebe i svoje potomke, dok sa druge strane postoje vrhunski sportisti koji u ‘malim’ sportovima moraju krvavo da rade cijelu karijeru kako bi imali pristojan zivot. Tako da me stvarno nije briga što će biti sa fudbalom.“ – dodaje rukometna legenda.


Vujović vjeruje da bi nakon završetka pandemije rukomet mogao da profitira.

“Mislim da bi u rukometu mogla da se dogodi sjajna stvar. Kriza neće zaobići klubove, ali kako je u rukometu mnogo manje novca mislim da će kriza biti bezbolnija u odnosu na krizu u fudbalu. Doći će do izjednačavanja na tržištu, nestaće ultra bogati klubovi i dominacija novca, prestaće da postoji monopol nekoliko klubova, a rukomet bi mogao da se vrati svojim počecima.”

Poslije haosa najviše bi mogli da profitiraju stabilni srednji klubovi, kao što je Zagreb.

“Zašto bi Cindrić i Karačić išli u inostranstvo kada će isti iznos moći da dobiju i kod kuće? Da, rukomet bi od ovoga mogao mnogo da profitira i ako će biti tako, na sceni će biti mnogo klubova s istim ambicijama, a to bi bilo sjajno. ” – zaključuje Vujović.

7 KOMENTARI

  1. Slazem se ,zeludac mi se prevrce kad cujem koje se cifre vrte u fudbalu pa ko da ne znam sta rade a ne trce za loptom i evo ispadose najveca govna kad treba plate da im smanje zarad opstanka kluba neci nijedan.Smacari.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име