LoL
Meridianbet: LoL Svjetsko prvenstvo
Juče se u Kini održao žrijeb za Svjetsko prvenstvo u igrici League of Legends (LoL). Izvučene su grupe za plejin i plejof, odnosno glavnu fazu takmičenja. Datum kada će prvenstvo početi je 25. septembra, a održaće se u Šangaju.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo privuklo je veliku pažnju LoL timova iz Evrope i Kine, pa je broj zainteresovanih i broj prijava bio znatno povećan. A napominjemo da dva tima koja dolaze iz iste regije ne mogu se naći zajedno u grupi, pa tako LGD Gaming i MAD Lions ako prođu plejin fazu ne mogu se naći u istoj grupi.

Veliki broj gejmera i ljubitelja video igara jedva čeka da dođe dan kada će Svjetsko prvenstvo u igrici League of Legends početi. Sigurno su svi do sada razmotrili ekipe i učesnike na ovom takmičenju, pa tako imaju neke svoje favorite. Od ukupno 22 ekipe, 16 ekipa će igrati plejof dok će ostalih 6 ekipa ispasti sa takmičenja.

Pa da vidimo ko se nalazi u kojoj grupi i koliko su grupe lake odnosno teške:

Grupu A

U grupi A nalaze se veoma jake ekipe što je pokazatelj da mečevi u ovoj grupi mogu biti i najzanimljiviji na prvenstvu … Prva ekipa u ovoj grupi je aktuelni vicešampion svijeta i prvak Evrope G2 Esports. Tu je i trećeplasirana ekipa LPL lige, ekipa Suning. A za sami kraj ostaje šampion PCS lige ekipa Machi Esports.

Grupa B

U ovoj grupi su se “sjatile” još jače ekipe! Pratićemo šampiona Koreje ekipu DAMWON Gaming i vicešampiona Kine ekipu JD Gaming, kao i ekipu Rogue. Prve dvije ekipe sigurno će se naći među favoritima, dok će ekipa Rogue morati da pronađe način da dođe do plasmana u plejof.

Grupa C

Jedina grupa u kojoj nema LPL tima pa će se u njoj najvjerovatnije naći gore spomenuta ekipa LGD Gaming. A ostale ekipe u C grupi su LCS šampion Team SoloMid, ekipa fantastičnog Fnatica i korejska ekipa Gen.G. Ova grupa je koliko toliko izbalansirana u odnosu na ostale grupe.

Grupa D

U grupi D se nalazi šampion Kine kog većina smatra za najvećeg favorita i potencijalnog osvajača prvenstva, ekipa Top Esports. Pored kineskog giganta tu je i korejska ekipa DRX kao i američka ekipa FlyQuest. Ekipi FlyQuest je ovo prvo elitno takmičenje, ali ne smijemo potcijeniti ovu ekipu zbog ovog podatka, sama činjenica da su stigli dovde govori da su odlična ekipa.

Ostala su još 4 mjesta za plejof, a ovo su grupe za plejin fazu takmičenja u kojoj će se preostalih deset ekipa boriti za preostala 4 mjesta.

Grupa A:

Ovu grupu čine 5 solidnih ekipa i 5 svima dobro poznatih imena. Holandska ekipa Team Liquid našla se na prvom mjestu u grui i sigurno će biti ekipa koja će se do zadnjeg trena boriti za mjesto u plejof fazi. Ne smijemo otpisati ni ekipu MAD Lions koja dolazi iz Španije, oni su favoriti rame uz rame sa ekipom Team Liquid. A preostale tri ekipe su: turska ekipa Papara SuperMassive, INTZ – ekipa koja dolazi iz Brazila i peta ekipa Legacy Esports dolazi iz Australije.

Grupa B:

Kako u grupi A tako i u grupi B imamo solidan sastav od takođe 5 ekipa koje će se boriti za svoje mjesto u plejof fazi ovog LoL Svjetskog prvenstva za 2020. godinu. Od ekipe LGD Gaming koja dolazi iz Kine, očekuje se da prođe u plejof fazi i da zauzme mjesto u grupi C u kojoj će se susresti sa ekipama Team SoloMid, Fnatic i Gen.G. PSG Talon je ekipa iz Hong Konga koja je formirana u partnerstvu između Talon Esports-a i francuskog fudbalskog kluba Paris Saint – Germaina, koji je prethodno imao svoj LoL tim.

Unicorns of Love, Rainbow7 i V3 Esports.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име