dejvis
Karlos Alkaraz / Twitter

Sigurno da je najveća senzacija ovogodišnjeg US Opena talentovani Španac Karlos Alkaraz koji je noćas nažalost završio takmičenje na US Openu.

Alkaraz je prolazio kroz pravi emotivni rolerkoster. Od sjajne igre, do problema sa povredom i krajnjom predajom Feliksu Ožeu-Alijasimu – 6:3, 3:1.

Napravio je talentovani 18-godišnji teniser dva podviga pošto je u dva prava maratona eliminisao Cicipasa i Gojovčika, ali protiv Kanađanina nije mogao.

Sigurno je da su dva vrlo iscrpljujuća meča ostavila danak na tijelo 18-godišnjaka koje je prosto otkazalo i predaja je bila neminovnost.

Ponovo je Alkaraz oduševljavao njujoršku publiku blistavim, snažnim i izuzetno preciznim udarcima u četvrtfinalu.

Međutim, sa druge strane je bio isto tako talentovani Ože-Alijasim koji je znao kako da ih ukroti. Našao je “šifru” Kanađanin i iskoristio četvrtu brejk loptu u šestom gemu da dođe do ključne prednosti.

Imao je malo problema Kanađanin da odservira za set. Morao je da se brani od španske senzacije što je na kraju uspješno uradio za vođstvo od 1:0.

Odmah je Feliks ubacio u brzinu više na startu drugog seta napravljenim brejkom. Držao se Alkaraz koliko je mogao, ali su polako krenuli problemi sa nogom.

Baš zbog njih nije još dugo potrajao na terenu, pa je na kraju morao da preda meč i tako razočara mnogobrojne navijače koji su očekivali još jedan spektakl od njega.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име