atp
foto: Twitter

Direktor ATP-a Andrea Gaudenci kaže da su teniseri Rusije i Bjelorusije spremni da potpišu izjave da niko od njih ne želi rat i da bi na taj način mogli da igraju Vimbldon.

-” Ako Vimbldon povuče odluku o zabrani igranja Rusima i Belorusima, mi ćemo odmah vratiti poene. Ruski i bjeloruski teniseri su rekli da su spremni da potpišu izjave da niko od njih nije za rat.” – počeo je Gaudenci i nastavio:

-” To je pitanje jednakosti tenisera. Jednostrana odluka turnira nije bila korektna i ova situacija ponovo ističe neophodnost stvaranja jednog tijela koji će voditi kompletnim tenisom.”

-” Ne bi bilo korektno da u rejtingu iz ove godine budu poeni iz prošle. Jedini način da imamo pravedni plasman ove godine je da poeni budu izbrisani. Na kraju godine u rejtingu mogu da budu samo bodovi iz ove godine. Ako sačuvamo poene igračima koji su igrali prošle godine Vimbldon, onda ćemo biti nepravedni prema ovim drugima. Ne možemo da štitimo sedam-osam tenisera na račun svih ostalih.”- zaključio je direktor ATP-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име