wta
Meridianbet: WTA
Već je poznato da Andrej Rubljov, Jelina Svitolina, Arina Sabalenka, Dijego Švarcman i još nekoliko tenisera na turniru u Majamiju izjavili su kako za sada nijesu dali saglasnost da se vakcinišu. Nakon njihovog izlganja odmah su reagovali iz centrala WTA i ATP.

Oni su izdali saopštenja kojim su preporučili igračima i igračicama da prime vakcinu protiv koronavirusa.

-” ATP preporučuje vakcinaciju protiv kovida 19 zasnovanu na naučnim dokazima koji podržavaju i obezbjeđuju zdravlje i zaštitu. Paralelno, i dalje podržavamo distribuciju istih širom svijeta tamo gdje je najprioritetnije, dakle onima kojima je vakcina najneophodnija za zaštitu. Radimo sa stručnjacima za infektivne bolesti i virusologije kako bi odredili strategiju vakcinacije i kako bismo se pripremili kada vakcine budu široko dostupne našim igračima. Povrh toga, ATP medicinski servis radi sa drugim međunarodnim sportskim ligama i spoljnim konsultantima kako bi se razvila najbolja praksa koja funkcioniše u tenisu, kao globalnom sportu. Svi dalji koraci koji se tiču opcija vakcinacije igrača i drugih kredibilnih osoba biće najavljeni na vrijeme.” – stoji u saopštenju ATP-a.

WTA izdala saopštenje veoma slično.

-” WTA vjeruje u vakcinaciju i ohrabrivaće svakoga da primi vakcinu. Ovo će pomoći da se zaštite svi koji su primili vakcinu, oni koji nijesu vakcinisani, i omogućiće da se naš svijet vrati u normalu koju svi toliko želimo. WTA uz punu medicinsku podršku i savjete Mejo klinike, radila je na tome i nastaviće da edukuje igrače o vakcinama i benefitima koji se stiču vakcinacijom. Sa ovim na umu, WTA neće zahtijevati od igračica da se vakcinišu, jer je to lična odluka koju mi duboko poštujemo.”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име