Beretini
Mateo Beretini / Twitter

Italijanski teniser Mateo Beretini nije dugo očajavao što je izašao kao poražen u deulu sa Novakom Đokovićem u finalu Vimbldona.

On je odigrao turnir na jednom veoma visokom niovu, a čak je postao prvi teniser koji dolazi iz Italije da se domoao finala Vimbldona.

U finalu nije imao mnogo šanse protiv Novaka Đokovića, iako je poveo sa 1:0 u setovima, ali svi misle da Mateo Beretini ima svijetlu budućnost.

– Nije kraj, ovo je početak za mene. Da bih pobijedio nekog kao što je Đoković, moram da napredujem. Kao što je i on rekao, gubio je od Rodžera i Rafe i zahvaljujući tome je napredovao. To ću i ja pokušati da uradim. Zahvaljujući njemu, pokušaću da budem bolji – izjavio je Italijan.

Mateo Beretini je naglasio koliko je bilo teško, kada zna da u finalu ima preko puta sebe najboljeg tenisera na svijetu, Novaka Đokovića.

– Mislim da neću reći ništa blesavo ako kažem da je on bio jedini igrač koji je mogao da me pobijedi na ovom turniru. Moram da naučim kako da se nosim sa stvarima, posebno na emotivnom nivou. Kada znate da ste u nečemu dobri i kada se suočavate sa nekim ko je tu stalno, koga ta prilika ne remeti, nije lako držati sebe pod kontrolom. Ipak, iskustvo će mi pomoći. Uvjeren sam da ću igrati i druga finala. Ne kažem da će to biti na narednom slemu, ali na dobrom sam putu. Za mene su ovo bile dvije nevjerovatne nedelje, ali znam da to mogu da uradim, mogu do ove titule – dodao je 25-godišnji teniser.

3 KOMENTARI

  1. Sva tri tenisera koje je Novak pobedio u finalima GS-a ove godine, od mladje generacije su najbolji na svojim podlogama – Medvedev (tvrda podloga) Cicipas (sljaka) i Beretini (trava) Mislim da ce u narednim godinama biti glavni favoriti na svojim podlogama

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име