atp
Meridianbet: Madrid Open
Bivši teniser Paolo Bertoluči govorio je u superlativum o Janiku Sineru, za njega je on klasa.

–” Siner nije samo talenat koji su i mnogi drugi, on je već sada klasa. Imati klasu znači osvajati važne poene, u ključnim momentima. Uradio je to u Majamiju protiv Bublika, ali i na početku protiv Hačanova. I ima još jedna stvar. Siner se susretao sa različitim protivnicima i uvijek je našao rješenje. Bez obzira da li je igrao sa šašavim Bublikom, ili nekim solidnijim igračem. I pobjeđuje čak i kada mu ne ide sve kako želi, to su odlike šampiona.” – rekao je Bertoluči.

On je to pojasnio dajući primer “Velike trojke”.

–” U jednoj sezoni možete da imate pet do šest mečeva kada uopšte nemate svoj dan, onda bar desetak gdje vam se ne dopada baš ništa u igri, a u ostalih 60 pogodite udarac, ali promašite neki drugi. Đoković, Federer i Nadal uvijek pobijede u tih 60 mečeva i gotovo uvijek u tih desetak kad im ne ide. Siner ima istu sposobnost kao i oni.”

Bertoluči smatra da bi Siner mogao da ima istu evoluciju kao Novak Đoković.

–” Kompletan je igrač. Bio sam zadivljen kako je prošle godine igrao na zemlji u Parizu, najkompleksnijoj podlozi. Znamo ga sa tvrdih terena, znatiželjan sam da vidim kakav će biti na travi, ali to je kratka sezona i nadam se da će i tamo biti dobar, mogao bi da ima istu evoluciju kao Novak Đoković.”

Janik trenutno igra polufinale Mastersa u Majamiju protiv Španca Roberta Bautiste Aguta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име