CICIPAS ISKREN: Poraz od Đokovića je mnogo bolio, plakao sam

Grk Stefanos Cicipas imao je dva puta priliku da igra u finalu nekog grend slema kada je oba puta bio poražen.

Novak Đoković slavio je u oba finala, prvo Rolan Garosa 2021. i nedavno u Melburnu, na Australijan Openu.

Stefanos je pričao o porazima od najboljeg tenisera na svijetu.

Ono što je bila razlika između ta dva finala je da sam u Melburnu bio u stanju da odmah posle ceremonije krenem dalje, bukvalno nekoliko minuta kasnije. Prethodni put je baš boljelo mnogo. Posebno kad se sjetim da sam bio tako blizu pobjede jer sam imao 2:0 u setovima. Kasnije, kada sam se prisećao svega, boljelo je i plakao sam. Bio sam vrlo uznemiren“, iskren je Cicipas.

Objasnio je i svoju bol koju je osjećao u Parizu.

Bila je to prilika za mene da uradim nešto što nijesam prije. Mislio sam na Stefanosa dječaka, osmogodišnjaka koji je gledao Rolan Garos i razmišljao kako bi bilo lijepo da igra tamo. Nijesam čak mislio ni da pobjedim. Samo da igram tamo. I onda je došla ta prilika da osvojim taj prelepi trofej. Mnogo sam mislio na svoj teniski klub, gdje smo počeli. Bili smo mala zajednica, jaki bliski. Bilo je to kao da sam krenuo od sela i stigao do velikoh hrama zlatnih prilika“, dodao je Stefanos.

Međutim, Cicipas ističe da je sada naučio kako da se nosi sa porazom.

“Sada ne vidim negativnost u svemu tome. Put je i dalje lijep i velik. Morate da nastavite da gradite i radite. Vjerujem u sudbinu. Na meni je samo da nastavim da radim svoj posao i nadograđujem se“, zaključio je Stefanos.

Postavi odgovor