Cicipas obrazložio odlaske u toalet!

1
4
cicipas
Jayne Kamin-Oncea/ Stefanos Tsitsipas//REUTERS via Guliver image

Stefanos Cicipas ove godine prilično je uzburkao tenisku javnost svojim čuvenim odlascima u toalet u pauzama između setova.

Grčki teniser pronašao je rupu u ATP pravilniku, odnosno ne postoji jasno definisano vrijeme koje igrač smije da provede u toaletu.

Cicipas se našao na udaru teniske javnosti zbog svog poteza, imajući u vidu da Grk nerijetko i preko 10 minuta provede u toaletu. Naravno da ovako dugačkom pauzom poremeti ritam protivnika, ali i inzervira.

Ipak u razgovoru za njemački “Bild”, Cicipas je otkrio da nema namjeru da prekida bilo čiji ritam.

– Ne, moj cilj nije da nekome poremetim ritam, i to nije moja taktika. Uvijek gledam samo na sebe i ne obraćam pažnju na protivnika. Čak i kada dobijem set 6:0 i tada idem u kupatilo da se presvučem. To koliko puta idem u toalet ima veze sa uslovima. Nijednom to nisam uradio u Indijan Velsu jer je bilo suvo i nisam se toliko znojio kao u Sinsinatiju ili na US openu – izjavio je Cicipas.

Ipak, na njegovu veliku žalost brojni turniri su počeli da uvode vremenska ograničenja za vrijeme provedeno u toaletu.

– To ne bi trebalo da bude ograničeno. Sa čistom i suvom odjećom se osjećam komfornije i svježije. Znoj mi smeta. Svaki teniser treba da odluči za sebe koliko će puta ići u toalet – zaključio je Stefanos Cicipas.

Nerijetko se dešavalo da Grk, nakon pauze za toalet, na terenu izgleda neuporedivo bolje. Zbog toga su se pojavile spekulacije da tokom pauze razgovara sa svojim ocem, koji mu je trener. Takođe, često se događa da u toku samog meča njih dvojica dobiju opomenu za “koučing”.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име