Cicipas
Grčki teniser Stefanos Cicipas govorio je o uticaju koji ima u Grčkoj, ali i gdje sebe vidi za desetak, petnaest godina.

Prije njega, ova zemlja praktično nije imala vrhunskog tenisera.

Cicipas je sinonim za bijeli sport u Grčkoj. Nekada su obožavali Federera i Nadala, a sada govore “Želim da budem Cicipas”. Da li osjeća “odgovornost” zbog ovoga?

“Lijepo je što sam napravio ovo, uz pomoć roditelja. Sjećam se da sam kao dijete imao idole, tenisere i bio sa sam tužan što Grčka nije imala vrhunskog sportistu. Imali smo Konstantinosa Economidisa, za koga sam navijao kada sam bio klinac, ali nikada nismo imali tenisera u Top 100 ili Tio 50, nekoga ko bi postizao dobre rezultate na Grend slemovima i promovisao ovaj sport. Bio je, naravno, Markos Bagdatis, kojeg sam jako volio, gledao. Bio mi je najdraži posle Federera, koji mi je bio idol, neko ko bi želio da budem. Želio sam da dokažem da tenis možemo da igramo i u Grčkoj. Dakle, krenuo sam i tokom godina uspio da postignem neke rezultate, podignem nivo tenisa u Grčkoj. To je bio moj veliki san i velika potreba da tenis dođe u prvi plan”, rekao je Cicipas za “Tennis Majors”.

Koji je Cicipasov san? Kako sebe zamišlja sa, recimo, 40 godina?

“Niko ne zna šta će se dogoditi, ali volio bih karijeru poput one koju ima Rodžer Federer. Ne mislim šta je postigao, mislim da bih volio da imam dugu karijeru kao on. Cilj mi je da stvorim najbolje moguće uspomene na i van terena. Nadam se da će mi, kada se vratim unazad, to donijeti radost i da ću osjetiti da sam dao sve od sebe, da sam svakodnevno imao priliku da naučim nešto novo i da sam sazrijevao kao sportista”, dodao je Cicipas.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име