denis
Denis Šapovalov/twitter

Denis Šapovalov prije par nedelja izgubio je meč u polufinalu Vimbldona od najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića. Denis je prokomentarisao pitanje ”ko je najbolji teniser svijeta”, a onda uputio sve komplimente Rodžer Federeru.

-” Nemoguće je reći ko je GOAT, to je subjektivno. Neko gleda statistiku, neko prosuđuje koliko je neko bio šampion, kako se ponašao kao osoba ili na terenu. Sva trojica su jedinstveni. Zabavno je biti dio te generacije, mislim da se tako nešto neće ponoviti u istoriji.” – počeo je Denis i nastavio:

-” Postoji izreka da ne treba da upoznaš svoje idole, jer ćeš se onda razočarati. Sa Rodžerom je zapravo suprotno. Sjećam se jedne godine u Bazelu (2017), ja sam tada niko, tek se probijam – Rodžer je u kolima, sprema se da ide kući. Izlazi iz kola samo da bi se meni javio, da bismo popričali pet-deset minuta i da mi poželi dobrodošlicu u njegov grad.”

-” Pitao me je kako ide, postarao se da se osjećam kao kod kuće. To mi je baš ostalo urezano, jer mislim da su rijetki igrači koji bi to uradili, pogotovo oni sa ograničenim vremenom kao što je Rodžer, koji u tom trenutku ide kući da večera s porodicom. Bio mi je veliki uzor dok sam odrastao, i dalje je. Kako se ponaša, kakav je kao osoba, sa njim nema šoua, sve je prirodno i autentično. To me inspiriše, to što sam ga upoznao i video kakav je u stvari.” – zaključio je Šapovalov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име