laslo
Laslo Đere i Miomir Kecmanović igrali su u petak uveče meč četvrtfinala na turniru u Buenos Ajresu, a slavio je mlađi od njih.

Kecmanović je pobijedio sa 6:4, 7:6 (6) i nešto kasnije u polufinalu će odmjeriti snage sa prvim nosiocem, Argentincem Dijegom Švarcmanom.

Meč Kecmanovića i Đera nije bio interesantan samo zato što je riječ o našim igračima, već i zbog toga što su se sastali u Argentini sa dvojicom trenera iz te zemlje.

Kecmanović je nedavno počeo probno da radi sa nekada trećim igračem svijeta, Davidom Nalbandijanom, dok Đere sada radi sa Eduardom Infantinom.

Đere je u razgovoru za list “Ole”, kako prenosi b92, pričao o brojnim stvarima i toma kako je stigao do 27. mesta na svjetskoj listi.

Trenutno je 60. i posle Buenos Ajresa će napredovati do 57. mjesta, a na početku razgovora pričao je u odrastanju u ratnim uslovima.

“Bilo je složeno odrastati u vrijeme kada je na našim prostorima bilo rata. Iako sam tada bio dijete i ne sjećam se mnogih stvari, znam da je bilo jako teško za sve u našem narodu. Ipak, prošli smo sve to zajednički”, kaže Đere.

Imao je porodičnu tragediju, u razmaku od samo nekoliko godina izgubio je oba roditelja, koji su preminuli od kancera.

“Tenis mi je pomogao da sve to prevaziđem. Ovo je moja profesija, dobar sam u tome što radim i fiokusiran sam na ostvarenje ciljeva, želim da ostvarim svoje snove. Važno mi je da sam dobar sa ljudima oko mene i da su oni ponosni na mene. Iako ne razmišljam često o tome, nadam se da su moji roditelji tamo negdje srećni zbog mene”, dodao je Đere.

Đere ima mlađu sestru i kaže da mu je ona najvažnija na svijetu.

“Podržavamo jedno drugo. Takav je mentalitet nas u Srbiji, porodica je veoma važna. Vrlo smo bliski, trudimo se da provodimo mnogo vremena zajedno kada sam u Srbiji”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име