Dimitrov o najtežem rivalu: Jednom sam htio da propadnem u zemlju i nestanem

Oglasio se Grigor Dimitrov poslije poraza u finalu Masters turnira u Majamiju i istakao sa kim mu je bilo najteže da igra.

U finalu protiv Janika Sinera teniser iz Bugarske osvojio je samo četiri gejma, 6:3, 6:1, ali gubio je od nekih i ubjedljivije.

Najteži rival za Dimitrova je bio Rodžer Federer.

Najteži rival protiv kojeg sam igrao na vrhuncu njegove igre bio je svakako Rodžer. Presmiješno, zaista. Sjećam se kako je bilo par puta na Vimbldonu, jednom sam htio da propadnem u zemlju i nestanem. Ni protiv koga nijesam imao takav osjećaj, tako da će ostati na tome. Vjerovatno će on biti igrač protiv kog sam najviše propatio“, počeo je Grigor.

Dok je i za Janika Sinera imao samo lijepe riječi.

Ovo je bila Janikova nedelja. Igrao je zadivljujuć tenis. Impresivno je kako je držao takav nivo igre. Mnogo mečeva je bilo tako. Naravno, kod igrača uvijek vidim i te sitne slabosti. Možda ću sledeći put protiv njega probati nešto drugo. Jasno je da sada nijesam mogao da mu pariram u igri i udarcima. Povremeno sam bio dobar, ali većina važnih poena išla je na njegovu stranu. To pravi razliku u meču tog kalaibra, prosto je tako. Kada ima samopouzdanje ili brejk prednosti, teško ga je povrijediti i natjerati ga na povlačenje”, zaključio je Dimitrov.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

Postavi odgovor