Federer
Federer / Twitter

Rodžer Federer je sve izneadio svojim odlaskom sa Rolan Garosa nakon tri pobjede, a komentari se samo nižu.

Direktor Rolan Garosa Gi Forže nije zamjerio Federeru što je odustao od turnira posle tri pobjede, već je istakao da mu je čast što je uopšte došao u Pariz.

Rodžer Federer povukao se sa grend slema u Parizu posle pobjede u trećem kolu nad Dominikom Kepferom.

Švajcarac je objasnio da je razgovarao sa timom, te da je odlučio da odustane kako ne bi previše opterećivao svoje tijelo.

Mnogi su zamjerili nekadašnjem broju 1 što se na ovakav potez odlučio posle tri pobjede, te što je Rolan Garos iskoristio samo kao pripremu za sezonu na travi.

– Nije fer reći da je Rodžer pokazao nedostatak poštovanja ili da se ponio loše. Nije bio spreman da igra, potpisao je dokument u kome objašnjava da je odustao zbog problema sa koljenima – otkrio je Forže.

Prvi čovjek Otvorenog prvenstva Fracuske je kasnije ušao u dublju analizu.

– Govorimo o velikom šampionu, koji ima skoro 40 godina i koji je imao dvije operacije koljena. Rolan Garos je bio prilika da unaprijedi svoju igru, da se spremi za ono što slijedi, a znamo da mu je Vimbldon prioritet. Za nas je velika čast što je došao. Ne doživljavamo kao nepoštovanje činjenicu da je iskoristio ovaj turnit da se pripremi za nastavk sezone. Vidio sam komentare na društvenim mrežama. Rodžer je uradio sve prema protokolu. On poznaje sebe bolje nego bilo ko drugi i nije želio da rizikuje – dodao je Forže.

Švajcarac je u Parizu pobijedio Denisa Istomina, Marina Čilića i Dominika Kepfera. U četvrtom kolu je trebalo da igra protiv Matea Beretinija.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име