Federer mu ubedljivo bježi.

Uprkos svim dosadašnjim pobjedama najbolji teniser planete Novak Đoković u ovoj godini nije zaradio ni pola novca koliko je zaradio Rodžer Federer.

Američki časopis “Forbs” je objavio listu dosadašnjih zarada tenisera u ovoj godini. Iako “još uvek ima dosta da se igra”, ovaj magazin je na prvo mjesto stavio slavnog Švajcarca Rodžer Federa koji je za ovih osam mjeseci zaradio čak 106,3. miliona dolara.

Za samo ovih osam mjeseci Federer je od nagradnih fondova na turnirima uzeo “samo” 714.792 dolara, a sve ostalo od bogatih kompanija, koje su mu 106. miliona dali kroz sponzorske ugovore.

Na drugoj listi je Novak Đoković sa 44,6. miliona dolara koje je zaradio od januara do kraja avgusta.

Na turnirima je dobio 4.695.541 dolara, na kojima je još uvijek nije poražen u 2020. godini, a odigrao je 24. meča. Za razliku od 106. miliona uloženih u Federera kroz sponzorstva, bogate firme su “svega” oko 38. miliona uložile u Novaka Đokovića, što je skoro trostruko manje.

Na Forbsovoj listi iza teniskih bogataša prema prihodima u ovoj sezoni je Rafael Nadal sa 40. miliona (od toga 1.329.267. od nagradnih fondova na takmičenjima, a ostalo od sponzora), a zatim su tu dvije dame.