Đoković
Novak Đoković
Novak Đoković unio je promjenu u svom takmičarskom kalendaru i ove godine će prvi put još od 2007. učestvovati na turniru u Beču. Tada je osvojio takmičenje u glavnom gradu Austrije, a sada će biti posebno motivisan u trci za rekordom Rodžera Federera.

Đoković će do kraja sezone nove bodove moći da osvoji u Beču (500 ATP poena), a potom i na Završnom mastersu u Londonu, gdje bi ukoliko osvoji turnir bez ijednog poraza u grupnoj fazi mogao da upiše čak 1300 novih bodova. To bi mu bilo vrlo važno u borbi za rekord po broju nedelja na prvom mjestu ATP liste, a turnir u Beču počinje 26. oktobra.

Direktor turnira Hervig Straka otkrio je detalje za dolazak Đokovića u Beč, koji do prije desetak dana nije bio planiran.

-” Ovo je najteže organizovan turnir do sada. Očigledno je da se situacija pogoršava pomalo poslednjih dana i nedelja. Ipak, nema još nijedne naznake da postoji problem da se turnir organizuje jer je sve na profesionalnom nivou što se tiče zaštite.” – kazao je Straka za Austrijsku pres agenciju (APA).

Kako je došlo do dolaska Novaka u Beč?

-” On vjerovatno neće doći do kraja nedelje i ima nekoliko dodatnih želja. Kako bi sve funkcionisalo savršeno, mora da ima odgovarajuće okruženje, od hrane do fitnesa, to su stvari koje treba da ispunimo ali sve je u redu. Nije bilo u pitanju ništa finansijske prirode. Brzo smo se dogovorili, Novak je jednostavno želio da igra.” – kaže Straka.

Pojavila se prethodnih dana i informacija da bi Rafael Nadal mogao da zaigra na istom turniru kako bi i on osvajao nove bodove. Ipak, od toga neće biti ništa.

-” Razgovarao sam sa njim jednom tokom ove nedelje, mislim da on neće doći.” – priznao je direktor turnira.

On je nedavno rekao da bi srpskog asa u Beč mogla da privuče trka za Federerovim rekordom i osvajanje novih bodova.

-” To je bila i moja spekulacija, Bogu hvala da se obistinila. Može da dobije 500 novih poena, tako da će svakako Novak biti maksimalno motivisan.” – zaključio je Hervig.

Đoković je 2007. osvojio turnir pobjedom protiv Stena Vavrinke u finalu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име