Đoković
Novak Đoković/twitter

Novak Đoković pričao je o svom stavu vezanom za vakcinaciju za čuveni francuski L'Ekip.

-” Na osnovu svih informacija o vakcini odlučio sam da se ne vakcinišem. Ovo je moj stav. Hoće li se ovo promeniti ili proći? Ne znam, sve se dosta brzo menja, vidimo to u odlukama pojedinih vlada. Trenutno, ne osećam da mi je potrebno da zaštitim svoje telo i ne osećam se kao da sam pretnja drugima. Bez obzira da li ste vakcinisani ili ne, i dalje možete preneti virus. Ovo je moj stav i, posledično, moj um je potpuno otvoren. Sve je moguće.” – počeo je Đoković.

Novak ne voli kad mu se nešto kontnatno nameće, a pričao je i sa velikim brojem ljekara kaže.

-” Ne tvrdim ništa, nisam lekar, stručnjak. Ne volim one koji nameću. Da, imam otvoren um, ali takođe moram da sačuvam svoj integritet i svoju autonomiju. Jer niko na ovoj zemlji ne poznaje moje telo bolje od mene. Želim da budem jedini vlasnik svog tela. Ako nemam dovoljno razumevanja za svoje telo, kao da dajem autonomiju nekom drugom.” – dodao je Novak.

-” Ponekad se kaže da sam podložan određenim uticajima. Ne. Kao i svi, konsultujem se sa lekarima konvencionalne medicine. Mnogo. Specijalistima pulmologije, imunologije, u Srbiji, u Francuskoj, u Švajcarskoj, u Sjedinjenim državama… Slušam ih i na osnovu poznavanja svog tela pravim sopstvene analize i donosim odluke.” – zaključio je Novak Đoković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име