Đoković
Foto: EPA-EFE

Najbolji teniser na svijetu Novak Đoković se u jednoj izjavi dotakao Australije i svega lošeg kroz šta je prošao nakon povratka.

-” Nakon što sam se vratio iz Australije, moram priznati da sam možda malo potcenjivao emocionalno stanje u kojem sam bio. Pomislio sam: “Znaš, pa, ja sam van Australije, to je ono što jeste. Šta se desilo, desilo se. Idem dalje.” Ali onda sam u narednim mesecima osećao da su emocionalni i mentalni tragovi onoga što se tamo dešavalo još tu. Osećao sam da sam posljednjih nedjelja počeo da izlazim iz toga i da to koristim kao gorivo i da pretvaram to u pozitivnu energiju. Bile su to okolnosti sa kojima se nikada ranije nisam susreo.”- kaže Novak i nastavlja:

Nakon toga prvi turnir Đoković je tek odigrao u Dubaiju, gdje se i nije proslavio.

-” Koliko sam godina na turu i koliko god da iskustva imam u teniskom ekosistemu na terenu i van njega da sam bio uključen u Savet igrača, tenisku politiku i medije shvatao sam sebe iskusnim sa različitim faktorima koji su dio mog, našeg života i tenisa. Ipak, ovo je bilo nešto potpuno neočekivano, pa je ostavilo trag na meni. Više emotivno i mentalno nego fizički, razmišljao sam o stvarima vraćao sam se u balans tela i duše.”

-” Hteo sam da pristupim turniru kao i svakom drugu, kada sam počeo da igram zvanične mečeve nije bilo lako samo završiti sa tim, morao sam da se borim sa tim. Teško je opisati, ne mogu da pronađem pravu reč. Ali je osećaj bio da me nešto zadržava, pogotovo u prvih par turnira, osećao sam se da nisam svoj. U duelima sa Veselim i Davidovič Fokinom osećao sam kao da to nisam ja. Bio sam nervozniji nego obično, bio sam u odbrambenom režimu, mentalno kada sam počeo da igram poene.”- kaže Đoković.

A nakon toga je igrao finele na Serbia Openu u Beogradu.

-” Trebalo mi je vremena da prođem kroz to, dobra energija u Srbiji i podrška navijača mi je pomogla da prođem kroz to. Nadam se da od sada će se sve vratiti u optimalni balans koji mi je neophodan da bih igrao najbolje.”- zaključio je Novak Đoković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име