rune
Geoff Buke/Novak Đoković/REUTERES via Guliver image

Novak Đoković oglasio se nakon duela koji je igrao protiv Džensona Bruksbija i pokazao da je srećan nakon pobjede koju je ostvario na US Openu.

-” Mislim da je meč bio visokog kvaliteta. Počeo je bolje. Nikad se nijesmo prije sastajali. Nijesam ga mnogo ni gledao. Možda nekoliko mečeva u nekoliko mjeseci. Nijesam ni pratio njegovu karijeru dosad, tako da nisam znao mnogo o njemu. Morao sam da uradim domaći zadatak i analizu. Teško je izaći na teren prvi put protiv nekog ko nema šta da izgubi. Mlad je, talentovan, veoma vješt. Ima kompletnu igru. Bio je motivisan, imao publiku iza sebe. Odigrao je savršen prvi set, sve što je htio izvršavao je perfektno.” – počeo je Đoković:


 -” Sa moje strane, pokušavao sam da pronađem ritam, da čitam njegovu igru, da shvatim gdje su rupe u njegovoj igri, da počnem da napadam i okrenem momentum na svoju stranu. To se desilo gotovo na početku drugog seta, rano sam napravio brejk, ali on je uzvratio. I onda sam ja opet njemu oduzeo servis. Imali smo mnogo dugih razmjena, dugih gejmova. Fizički nas je iscrpjelo obojicu u tom momentu. Ipak, pronašao sam prvi servis, servirao efikasno kada je bilo neophodno, otvarao sam teren. Treći i četvrti set su bili zaista dobri s moje strane, osjećao sam da dominiram više. Smanjio sam broj neiznuđenih grešaka koji je bio visok u prvom delu meča, a i bolje sam prolazio kroz lopticu. Bio je dobar finiš, ne i početak. Očekivana bitka i dobio sam je, zadovoljan sam što sam uspio.”

-” Ne sjećam se o kom poenu je tačno reč, ali bilo je nekoliko brejkova kasno u drugom setu i početkom trećeg koji su bili ključni. Naravno da sam želio da osjeti moje prisustvo na terenu. Želio sam da energija pređe na moju stranu, jer je bio bolji igrač set i po. Imao je momentum, držao me je na petama. To je bila tačka kada sam rekao, u redu, imam ga. Počeo je i fizički da se muči, želio sam da ga istrošim i to je funkcionisalo.”'zaključio je najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име