REKORDIMA NIKAD KRAJA: Đoković ne prestaje da sanja obaranje jednog rekorda!

Novak Đoković nije prestao da misli o rekordima, iako je ostalo malo njih koje nije oborio, srpski teniser još uvijek teži ka’ jednom koji drži Džimi Konors od 109. titula.

Nakon odigranog Završnog mastersa u Torinu Novak je stigao do 98. titule u karijeri, što znači da mu još malo nedostaje kao bi prestigao čuvenog Amerikanca.

Međutim, dok čeka Đoković je oborio još jedan njegov rekord.

Sve je počelo od Adelejda i Australijan Opena ove godina potom, uslijedili su Rolan Garos, Sinsinati, US Open, Pariz i na kraju ATP Finale, što znači da je Novak ove sezone osvojio sedam važnih titula.

Nakon čega zaključujemo da je Nole je po šesti put uspio da osvoji sedam ili više titula u sezoni, a to je polazilo za rukom još Bjornu Borgu, Džonu Mekinrou i Rodžeru Federeru. Na ovoj listi, najbolji su Džimi Konors i Ivan Lendl, koji su u osam sezona osvojili najmanje po sedam titula.

Takođe, bio je to 12. put da je Đoković u sezoni osvojio najmanje pet titula. Time je prestigao Konorsa kojem je to uspjelo u 11 navrata.

“Što se rekorda po broju osvojenih ATP turnira tiče, to je sve moguće. Zbog čega da ne idem na obaranje još i tog rekorda? Sada imam 12 manje (Novak 97 – Konors 109 u tom trenutku, prim. aut.), ali takođe imam i još koju godinu uspešnog bavljenja tenisom i pokušavam da uživam u ovim momentima koji sada znače i vrede – duplo”, rekao je Đoković tada.

Konors odlično zna šta slijedi njegovom rekordu.

Imao sam dobru seriju. Ne znam kako, ali taj broj od 109 je opstao. Ako neko hoće da potuče taj rekord, neka mu je sa srećom! Ponekad ni to kada ste u finalu nije loša stvar“, počeo je svojevremeno Konors i dodao:

Završio sam karijeru davno, prije 35 godina, ostao na tih 109 titula. Ako me neko preskoči, bolje da je zastrašujuće dobar! Ako se tako nešto desi, idemo dalje. Što se tiče Novaka, neka ide na to. Ako bude igraao još dve ili tri godine i prestigne me. Da li volim svoj rekord? Da, ali rekordi su tu da se ruše.”

Postavi odgovor