Novak Đoković
Novak Đoković/twitter

Novak Đoković se za sada uspješno bori sa preprekama na Rolan Garosu, a sada mu predstoji duel protiv Lorenca Musetija.

Prije samog meča, Novak je bio i na konferenciji za medije, a nakon razgovora o Lorencu, uslijedila su i neka čudna pitanja.

– Lorenco je vrlo dobar momak, imali smo dosta treninga, ali se nikad nismo sastali. Trenirali smo na šljaci par puta u Monte Karlu. Sviđa mi se kako igra, ima dosta snage sa obije strane, može da igra sa spinom, ima odličan osjećaj za izlazak na mrežu. Može i da servira ravno i sa spinom. Ima vrlo kompletnu igru. On će biti veliki izazov za mene i moraću da igram na visokom nivou – rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Potom je uslijedilo pitanje koje je bilo pomalo i provokativno, pošto je jednog novinara zanimalo da li nekad Đoković gleda igre Rafaela Nadala kako bi nešto iskopirao iz njegove igre na šljaci?

Sudeći prema tonu, Đoković nije bio oduševljen pitanjem.

– Naravno da uvijek možete da izaberete najbolje detalje iz igre najboljih igrača na svijetu i pokušate da naučite nešto iz onoga što rade dobro – počeo je Novak oprezno, ali je i nastavio:

– Ali, nas dvojica imamo kompletno različit stil igre. Ne pokušavam da kopiram Nadalovu igru ili tako nešto. Ni na jednoj podlozi. Imam svoj autentičan stil koji sam godinama razvijao. Naravno, uvijek postoji nešto što možete da naučite kad gledate druge igrače, ali sebe smatram učenikom života i ovog sporta. Uvijek mislim da mogu nešto da naučim, ne samo od njega, već od bilo kog drugog igrača kako igra – poručio je Novak Đoković.

5 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име