đoković
Novak Đoković, Naomi Osaka / Twitter

Naomi Osaka je iznenadila mnoge odlukom da se povuče sa Rolan Garosa, u cilju očuvanja svog mentalnog zdravlja, a sada se tim povodom oglasio i prvi teniser svijeta, Novak Đoković.

I prije njegove izjave spekulisalo se o tome, ali je Novak ostao krajnje suzdržan.

– Grend slemovi se štite i štite svoj biznis. Pratiće uvijek pravila, postaraće se da to uradiš ili ćeš platiti kaznu. Ne čudi me njihova reakcija. Navikli smo mi na ovu atmosferu i na to da radimo intervjue posle svakog meča, to je dio sporta, mediji su važni bez ikakve sumnje, to nam donosi platformu da razgovaramo sa navijačima na tradicionalni način… To je bio i jedini način, sada svi imamo svoje društvene mreže i tako komuniciramo sa njima – rekao je Đoković i dodao:

– Naomi je mlada i mogu da je dobro razumijem i saosećam sa njom jer sam i ja mnogo puta u karijeri izvlačio deblji kraj sa medijima i znam kakav je osjećaj – kaže Novak.

Osmehnuo se Novak, a potom dodao i da Osaka ima njegovu podršku.

– Podržavam je i mislim da je bila jako hrabra, žao mi je što prolazi kroz teško stanje, tako sam čuo, želim joj sve najbolje i nadam se da će se oporaviti. Ona je jako važna za naš sport i potrebna nam je nazad, ovo je bilo jako hrabro i ona najbolje zna kako se osjeća – rekao je Đoković i na samom kraju zaključio:

– Ako je potrebno vrijeme da napuni baterije, onda to i treba da uradi, podržavam je i nadam se da će se vratiti jača.

4 KOMENTARI

  1. Ma odluka je super ali će da košta. Neće biti sponzora, neće je primati na turnire. Završila je karijeru ako ne promijeni stav. Biti profesionalc ne znači samo uzimati pare nešto mora i da se uradi za organizatore

  2. I još jednom veliko poštovanje Novaku, u ovo vrijeme licemjerja, površnosti i ulizivanja, i ispranih mozgova lijepo je vidjeti da neko razmišlja nezavisno i svojom glavom, uz to je hrabar čak i na svoju štetu da iskaže svoje mišljenje koje je protiv populističkog i večinskog. Bravo legendo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име