najbolji
Novak Đoković
Najbolji reket na svijetu Novak Đoković uspješno je započeo svoj put na Roland Garrosu, nakon što je u prvom meču ubjedljivo pobijedio Šveđanina Mikaela Imera 6:0, 6:2, 6:3.

Đoković se posle meča složio sa konstatacijom da je mnogo ljepše što se posle dužeg vremena priča o tenisu, umjesto o koronavirusu i stvarima koje su prekinule sezonu.

-” Jeste naravno da je ljepše kada je fokus na tenisu. Mada je bilo kontroverzi i u Njujorku i ovdje sa igračima, koji su diskvalifikovani ili isključeni iz glavnog ždrijeba na jedan nekorektan način i naravno da je to podiglo uzbunu i pobunu među nama. Mnogi su pa i ja, stali u njihovu odbranu jer kada ti nisi neko na koga to utiče, teže je da se poistovijetiš i razumiješ, a ako si ti naravno da skrećeš pažnju.

Zato razumijem i stao sam u odbranu Džumhura i Verdaska i ostalih koji su imali veliki peh, koji su se pobunili i posle kojih je, konkretno Verdaska, promijenjeno pravilo da igrač koji je jednom pozitivan neće biti izbačen sa turnira, da se posle 24 časa ponovo testira i nema dva pozitivna testa. Ako ima u tom slučaju je izbačen sa turnira. Ima mnogo polemike i to je normalno jer realnost i okolnosti su sve samo ne normalne. Pitajte da li mi je interesantno da pričam po cijeli dan pričam sa zidovima.”- rekao je Đoković.

Novak je zatim rekao da je spreman i da se dobro osjeća.

-” U formi sam pokazao sam da sam spreman. Ako se ne računa ispadanje i diskvalifikacija u Njujorku nisam izgubio. Meni gode ovi uslovi prijaju mi i nemam na šta da se žalim. Ovaj meč odličan posebno prvi set i to će biti namjera da se uđe tako u meč, posebno u ove prve. Sviđa mi se kako igram i zadovoljan sam kako se osjećam.”

Prvi igrač sveta je upitan i o slobodnom vremenu u karantinu?

-” Ima zanimacija. Čitam knjige, gledam filmove, slušam muziku, čujem se sa porodicom, imam svoje rutine. Ispuni se dan. Ja sam slobodan i kada nema mečeva, volim da “zujim” okolo, a sada kada mi je to zabranjeno igramo karte i zezamo se sa timom. Miljan je tu i danas je sa nama igrao Uno, to se tragično završilo po njega. I dalje tražim nekoga da me izazove. Ako vi znate da igrate, možemo nekako virtuelno da organizujemo.”- zaključio je Đoković. 

7 KOMENTARI

  1. Ja baš volim što se zbilo šta se zbilo, jer sam baš sada 100% siguran i u gren slemove i u nedjelje na vrhu atp liste, samo Bože zdravlja. Mada, i prije sam vjerovao, ali sad pogotovo. Onda neka čekaju da proleti Halejeva kometa pa nanese nekoga ko će primirisati Đokoviću …

  2. Kaze: “… pa i ja, stali u njihovu odbranu” e dame i gospodo to je ljudina.
    Nije covjek onaj koji se okrenuo i pricao sve i svasta onda kada se njemu desilo ono sto se desilo. Osim toga nadam se da su primjetili da on njima nije okrenuo leđa.

  3. Ja vjerujem da bi Nole kakav je podrzao nekog cak i da zna sa je taj neko kriv. Eto tako ga dozivljavam. Veliki je to covjek sa jos vecim srcem i dusom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име