ĐOKOVIĆ SA VELIKIM EMOCIJAMA: Kakvo putovanje je ovo bilo za moju porodicu i mene

0
28
novak
Foto: Novak Đoković/twitter

Nakon velikog izliva emocija i suza oglasio se Novak Đoković i iz dubine duše dao izjavu nakon svoje velike pobjede u Australijan Openu.

Prvo je kao veliki sportista pažnju dao svom rivali Stefanosu Cicipasu kome se zahvalio na poštovanju koje je pokazao prema njemu.

– Prvo moram da kažem dirnut sam rečima Stefanosa, veliko ti hvala na svom tom poštovanju i lijepim rečima, cijenim to i mislim da obojica možemo da se složimo da smo na terenu veliki rivali, ali ne znači da ne treba van terena da se poštujemo i priznajemo naporan rad drugih. Ovo sigurno nije tvoje poslednje GS finale, imaš više vremena od mene, čestitam i tvom timu, ti si jedan od najprofesionalnijih tenisera na turu, jedan od najzanimljivijih momaka, izuzetno si interesantna osoba.– počeo je Novak i nastavio:

– Volio bih da završim da iskomentarišem nešto vezano za Grčku i Srbiju, mi smo dvije male zemlje koje nemamo tenisku traciiju, nismo imali velike igrače koji su dolazili do ovih visina, mislim da je poruka za bilo kog mladog tenisera, koji su gledali ovo finale, rekao bih im sanjajte veliko, ne dozvolite da vam niko oduzme snove, nebitno odakle dolazite. Ja mislim da što ste u većem minusu, što imate gore detinjstvo, da postajete snažniji. Stefanos i ja smo dokaz toga.– kaže Đoković.

 Nemojte da pustite da vam niko oduzme san, zalivajte ga kao što zalivate cvijeće, čak i ako nađete jednu osobu koja će da prihvati vaš san, sanjajte veliko jer možete da uspijete. Kakvo putovanje je ovo bilo za moju porodicu i mene.– rekao je Đoković.

Nizmjerno se zahvalio na svu podršku koju ima, iako je često ne zaslužuje.

– Ništa ne prihvatam zdravo za gotovo, znam da prihvatate moj karakter, cijenim ljubav i podršku koju dobijam. Zašto se smiješ Gorane, nećete mi oprostiti šta sam vam sve radio ovih godina. Ovaj trofej je vaš koliko i moj, hvala vam iz dubine duše.

Zahvalio se navijačima i legendarnom Rodu Lejveru.

– Želim da se zahvalim svima koji su uradili da se osjetim dobrodošlim, postoji razlog zašto najbolji tenis igram ovdje, ispred legendarnog Roda Lejvera, hvala vam što ste prisutni ovdje.– dodaje Đoković.

Zahvalio se svojoj porodici.

– Trudim se da se uštinem, znam da je dug govor, ali moram ovo da kažem, samo moja porodica zna kroz šta sam prošaoproteklih pet nedelja, ovo je najveća pobjeda u mom životu, s obzirom na okolnosti.

Na kraju je pomenuo i organizatore, kao i Krega Tajlija.

– Hvala organizatorima, volonterima, Kreg je bio od velike pomoći, hvala ti što si učinio da se osećam kao kod kuće. Bile su rekordne brojke, hvala vam na podršci, nadam se da se vidimo i sledeće godine.– zaključio je Novak Đoković.