Novak
Novak Đoković / Twitter

Kakav meč je sinoć odigrao Novak Đoković. To je na koži osjetio i Kei Nišikori koji je pretrpio poraz – 6:7, 6:3, 6:3, 6:2.

Borio se Đoković sa sjajnim i upornim protivnikom. Sa često nepristojnom njujorškom publikom. I na sve te izazove je majstorski odgovorio. Već na početku je bilo jasno da će ovaj meč biti sve samo ne lak.

Mogao je Novak već na startu meča da profitira. Nakon vrlo sigurnog uvodnog servis gema srpskog tenisera, nije uspio Đoković da iskoristi dvije brejk lopte na servis Nišikorija.

Nažalost po Đokovića to mu se vrlo brzo obilo o glavu. Iskoristio je Japanac nesigurnost u igri srpskog asa da mu oduzme servis.

Novak je morao za svaki poen da krvari, kopa i šta sve ne. Uporan je bio Nišikori i kao u najboljim danima nije dozvoljavao ama baš nijedan lak poen.

Baš kao što je to bio slučaj u maratonskom šestom gemu. Propustio je Novak i tada brejk loptu. Ipak, uspio je Srbin da podigne nivo igre i u osmom gemu konačno izjednači rezultat.

Oba tenisera su nastavila sa dobrim servisima i slijedio je taj-brejk. Ogromna borba se i tu vodila. Nijedan od dvoijce igrača nije uspijevao da nađe rupu u odbrani onog drugog.

Prvi je to uspio Nišikori i jednim mini brejkom je stigao do prvog seta.

Gubitak prvog seta je probudio onaj karakterističan inat u Đokoviću. Naoštren je bio najbolji teniser svijeta da se vrati u meč i pokaže Japancu ko je gazda.

Odmah na startu drugog seta je Novak stigao do brejka. Istina, morao je posle u po ko zna kojem po redu teškom gemu danas da spašava brejk lopte i uspio je čak pet da ih spasi.

Doduše, nije ni Nišikori imao lak posao na svoje servise. Srbin i Japanac su čuvali servise sve do devetog gema kada se Novak ponovo razgoropadio, napravio brejk i riješio set.

U trećem setu je Đoković često imao psihološke okršaje sa publikom na “Artur Ešu” koja je u nekoliko navrata bila nekulturna prema prvom reketu planete.

Svaki dobar potez je Novak koristio da stavi prst na uvo i pokaže publici da ih ne čuje. Isplatilo mu se to pošto je sa dva nova brejka uzeo i treći set.

Na startu četvrtog je Đoković imao brejk loptu koju je Nišikori nekako uspio da spase. Ali, nije onu iz petog gema. Istina, jeste prve dvije, ali treću je fantastično Novak iskoristio i stigao do ogromne prednosti.

Nišikori se nije predavao. Iako je za njega situacija djelovala nemoguće, jednostavno nije htio Japanac da se preda.

To je iziskivalo dodatan napor Đokovića da slomi otpor upornog rivala što se nakon nove brejk lopte, tri sata i 32 minuta i dogodilo.

Čeka Đoković u narednom kolu pobjednika meča između Alana Karaceva i Džensona Broksbija.

4 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име