elina
izvor: Twitter

Ukrajinska teniserka koja je 15 na svjetskoj WTA listi Elina Svitolina odlučila je da se povuče sa turnira u Montereju, jer ne može da igra protiv igračica iz Rusije i Bjelorusije.

-” Dragi svi, vjerujem da trenutna situacija zahtijeva jasnu poziciju od strane naših organizacija – ATP, WTA i ITF. Mi, ukrajinski igrači, zahtijevali smo od tih organizacija da prihvate preporuku Međunarodnog olimpijskog komiteta da prihvate ruske i bjeloruske sportiste samo kao neutralne sportiste, bez njihovih nacionalnih obilježja, boja, zastava ili himni.”- počela je Elina i nastavila:

-” U skladu s tim, želim da objavim da neću igrati sutra u Montereju niti u bilo kom drugom meču protiv ruskih ili bjeloruskih teniserki, dok naše organizacije ne donesu potrebnu odluku.

-” Ne krivim nikoga od ruskih igrača. Oni nijesu odgovorni za invaziju na našu domovinu. Štaviše, želim da pohvalim sve igrače, naročito iz Rusije i Belorusije, koji su hrabro istakli svoju poziciju protiv rata. Njihova podrška je presudna” – zaključila je Elina Svitolina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име